sočno
ZA OVOM SALATOM SU SVI POLUDELI: Recept dolazi pravo sa TAJLANDA, a kada ubacite OVO MESO poći će vam voda na usta
Salata na tajlandski način pravi se sa sezonskim povrćem i grilovanom svinjetinom, a vrlo lako se priprema
Iskoristite sezonsko povrće za salatu na tajlandski način. Možete da kombinujete sastojke po želji, ali je dominantan sastojak svinjetina. Ako volite da eksperimentišete, možda ćete želeti da napravite i kinesku salatu od krastavaca. Evo i kako da napravite salatu od grilovane svinjetine.
Sastojci:
500 g svinjskog vrata, tanko isečenog
6 čenova belog luka, zgnječenih
60 ml paradajz sosa
1/2 kašičice bibera
1 kašika ulja
1 kašika ribljeg sosa
1 kašika kikiriki putera
1 kašika slatkog čili sosa
1 kašičica šećera
1/2 veze nane, ubranih listova
1 mali beli luk, tanko nasečen na kolutove
250 g klica pasulja
kriške limete, za serviranje
1/2 veze divlje nane, listovi
1 kiseli krastavac, isečen
1 japanska rotkvica, isečena
55 g šećera
1 šargarepa, isečena na tanke trakice
Recept za salatu od grilovane svinjetine
Iseckajte povrće
Šargarepu, japansku rotkvicu isecite na tanke trakice, poput špageta i beli luk na male kolutove.
Marinirajte svinjetinu
Svinjetinu stavite u vatrostalnu posudu i dodajte beli luk, paradjaz sos, biber i ulje. Promešajte da se svinjetina dobro obloži marinadom. Marinirajte na sobnoj temperaturi dok pripremate preostale sastojke.
Napravite preliv
Kako biste narpavili preliv, pomešajte riblji sos, puter od kikirikija, slatki čili sos, šećer i 1 kašiku hladne vode u činiji. Ostavite na stranu.
Zagrejte roštilj
Svinjsko meso izvadite iz marinade i pecite na roštilju, u serijama, dok ne postane lepljivo i ugljenisano. Na tanjir poređajte začinsko bilje, luk, klice pasulja i pobiberite, a odozgo stavite svinjetinu i odmah servirajte sa kriškama limete i prelivom.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!