ZA OVOM SALATOM SU SVI POLUDELI: Recept dolazi pravo sa TAJLANDA, a kada ubacite OVO MESO poći će vam voda na usta
Salata, Foto: PRINTSCREEN/YT/КУЛИНАРИМ С ТАНЕЙ 2.0

sočno

ZA OVOM SALATOM SU SVI POLUDELI: Recept dolazi pravo sa TAJLANDA, a kada ubacite OVO MESO poći će vam voda na usta

Salata na tajlandski način pravi se sa sezonskim povrćem i grilovanom svinjetinom, a vrlo lako se priprema

Objavljeno:

Iskoristite sezonsko povrće za salatu na tajlandski način. Možete da kombinujete sastojke po želji, ali je dominantan sastojak svinjetina. Ako volite da eksperimentišete, možda ćete želeti da napravite i kinesku salatu od krastavaca. Evo i kako da napravite salatu od grilovane svinjetine.

Sastojci:

500 g svinjskog vrata, tanko isečenog

6 čenova belog luka, zgnječenih

60 ml paradajz sosa

1/2 kašičice bibera

1 kašika ulja

1 kašika ribljeg sosa

1 kašika kikiriki putera

1 kašika slatkog čili sosa

1 kašičica šećera

1/2 veze nane, ubranih listova

Ruska salata, Salata
foto: PRINTSCREEN/YT/КУЛИНАРИМ С ТАНЕЙ 2.0

1 mali beli luk, tanko nasečen na kolutove

250 g klica pasulja

kriške limete, za serviranje

1/2 veze divlje nane, listovi

1 kiseli krastavac, isečen

1 japanska rotkvica, isečena

55 g šećera

1 šargarepa, isečena na tanke trakice

Recept za salatu od grilovane svinjetine

Iseckajte povrće

Šargarepu, japansku rotkvicu isecite na tanke trakice, poput špageta i beli luk na male kolutove.

Marinirajte svinjetinu

Svinjetinu stavite u vatrostalnu posudu i dodajte beli luk, paradjaz sos, biber i ulje. Promešajte da se svinjetina dobro obloži marinadom. Marinirajte na sobnoj temperaturi dok pripremate preostale sastojke.

Napravite preliv

Kako biste narpavili preliv, pomešajte riblji sos, puter od kikirikija, slatki čili sos, šećer i 1 kašiku hladne vode u činiji. Ostavite na stranu.

Zagrejte roštilj

Svinjsko meso izvadite iz marinade i pecite na roštilju, u serijama, dok ne postane lepljivo i ugljenisano. Na tanjir poređajte začinsko bilje, luk, klice pasulja i pobiberite, a odozgo stavite svinjetinu i odmah servirajte sa kriškama limete i prelivom.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.