RECEPT STANIJE DOBROJEVIĆ ZA 30-MINUTNI OBROK KOJI MENJA ŠAKU LEKOVA: Zdravije od ovoga ne može, STARLETA OBJASNILA
Stanija Dobrojević, Foto: Printscreen/Instagram/stanijadobrojevic

recept

RECEPT STANIJE DOBROJEVIĆ ZA 30-MINUTNI OBROK KOJI MENJA ŠAKU LEKOVA: Zdravije od ovoga ne može, STARLETA OBJASNILA

Stanija je dala recept za svoj omiljeni obrok koji se sprema za 30 minuta

Objavljeno:

Stanija Dobrojević otkrila je kako će provesti predstojeće praznike, ali i šta će se tom prilikom naći na njenoj trpezi.

- Prvi maj za mene predstavlja slobodu, odmor i prolećni dan proveden u prirodi. Provešću ga na Fruškoj gori s najmilijima. Posle toga ide Vaskrs, a zatim moja krsna slava Đurđevdan, tako da ću biti sa svojom porodicom - kaže Stanija za Informer.

Stanija je dala recept za svoj omiljeni obrok koji se sprema za 30 minuta.

- Volim ovaj recept jer je brzo gotov, ukusno je, sveže, daje vam energiju i što je najvažnije zdravo je. Ako ga spremam u fritezi dobijem punu činiju obilne, sveže večere sa puno povrća i proteina. Isprobajte ovaj recept i hrskavi losos uz pirinač i božanstveni preliv će postati vaš omiljeni obrok - kaže Stanija.

Stanija Dobrojević
foto: Instagram printscreen/stanijadobrojevic

Sastojci:

- Losos

- Pirinač

- Teriiaki sos

- Povrće po želji

Teriiaki sos:

Potrebno je:

1/4 šolje meda 1/4 šolje soja sosa 1/4 šolje sosa od ostriga 1 do 2 čena seckanog belog luka 2 supene kašike smeđeg šećera 1 kašika kečapa 2 kašičice mlevenog đumbira 2 kašičice proprženog susama 1/2 kašičice crnog luka u granulama prstohvat crnog bibera 1/4 kašičice mlevenog cimeta, po želji

Priprema:

Dodajte sve sastojke za sos u šerpu na srednjoj vatri. Dovedite do ključanja uz stalno mešanje i kuvajte oko 1 minut. Sos treba da bude dovoljno gust da prekrije zadnju stranu kašike. Ostavite da se ohladi (sos se može napraviti nekoliko dana unapred).

Marinirajte losos i skuvajte pirinač. Sirovi losos prelijte sa 1/4 šolje teriiaki sosa i ostavite da se marinira najmanje 20 minuta ili da prenoći preko noći. Kuvajte pirinač prema uputstvima na pakovanju. Kuvajte losos (više volim fritezu, ali pogledajte uputstva za pečenje i pečenje na roštilju u napomenama). Zagrejte fritezu na 400 stepeni. Poprskajte korpu neprijanjajućim sprejom, a zatim stavite filete lososa unutra. Pržite na vazduhu oko 5-7 minuta, ili dok se ne skuva (lako se ljušti viljuškom, ili na oko 125-135 stepeni ako testirate termometrom). Podelite pirinač u činije, a zatim na vrh stavite komad lososa i teriiaki, malo avokada, edamamea, manga i krastavca.

Po vrhu prelijte terijaki i sriracha majonez i ukrasite seckanim zelenim lukom i cilantrom.

Prijatno!

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/informer/A.S./Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.