TRADICIONALNI NEMAČKI KOLAČ OD SIRA: Kasekuken se sprema na JEDNOSTAVAN NAČIN, neće mu odoleti niko
Kasekuken, Foto: Printscreen Youtube

recept

TRADICIONALNI NEMAČKI KOLAČ OD SIRA: Kasekuken se sprema na JEDNOSTAVAN NAČIN, neće mu odoleti niko

Najlakši recept za kasekuchen kolač, nemačku poslasticu od sira!

Objavljeno:

Kasekuken (kasekuchen) je tradicionalni nemački kolač od sira, sličan čizkejku koji se peče. Možete da ga pripremite lako, za manje od sat i po vremena. Kolač kasekuchen se sprema sa kvarkom kojeg nema u našim prodavnicama, ali možete da ga zamenite svežim sirom. Ovo je najlakši recept za kasekuchen koji postoji!

Sastojci:

200 grama maslaca

225 grama kristal šećera

6 jaja

225 grama brašna

4 šolje svežeg sira

1 kesica vanilin šećera

2 kašičice ekstrakta vanile

1 kašika soka limuna

1 kesica pudinga od vanile

Za serviranje - šlag i voće po želji

Kako se pravi "kasekuchen"

Čizkejk, Kolač, Čoklada, Karamela, Slana karamela
foto: printscreen/facebook/Super Recepti Food

Pripremite rernu

Zagrejte rernu na 190 stepeni, podmažite okrugli kalup maslacem. Na dno stavite krug papira za pečenje, kako se kolač ne bi zalepio.

Pripremite testo za kasekuchen

Za testo za kasekuchen, umutite maslac, jedno jaje i 80 grama šećera. Smesu utisnite u dno kalupa i pokušajte da je rasporedite i po zidovima, da bi kolač kasekuchen imao krckavu koricu.

Umutite fil sa žumancima

Fil za kasekuchen kolač pravi se od ostalih sastojaka - prvo penasto umutite mikserom preostali maslac i šećer. Jaja razdvojite na žumanca i belanca, pa prvo u fil dodajte žumanca, jedno za drugim. Dobro umutite fil pre nego što dodate sledeće jaje. Kada ste dodali sva jaja, pažljivo umešajte sir. Potom u fil za kasekuchen dodajte vanilin šećer, ekstrakt vanile i sok limuna, a na kraju puding u prahu.

Umutite belanca i dodajte ih

Mikserom mutite belanca oko pet do sedam minuta, dok ne dobijete čvrst šne. Pažljivo ga špatulom umešajte u žuti fil, sipajte preko testa u kalupu i poravnajte.

Ispecite kolač kasekuchen

Kolač kasekuchen stavite u rernu i pecite jedan sat. Potom ugasite rernu, odškrinite njena vrata i ostavite kolač kasekuchen u vrućoj rerni još deset minuta.

Servirajte kasekuchen

Pustite kolač kasekuchen da se ohladi do sobne temperature, pa ga servirajte sa šlagom i svežim voćem po izboru. Prijatno!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.