SJAJNO REŠENJE
NAJMEKŠA POGAČA KOJU STE IKAD PROBALI: Idealna za USKRŠNJU TRPEZU, ni jedna joj nije ravna (RECEPT)
Najmekša pogača idealna za ovogodišnju uskršnju trepzu
Svečana trpeza je jednostavno nezamisliva bez pogače, a s obzirom da nam se bliži Uskrs tu smo da vam predstavimo jednu sjajnu ideju.
Iako smo svi navikli na one uobičajene i tradicionalne, nije na odmet da probamo nešto novo, posebno ako se radi o brzom i lakom receptu.
Radi se o možda i najmekšoj pogači koju ćete ikada probati u životu, a o okusu nemamo šta drugo da kažemo osim da je savršen.
Vi i vaši najmiliji ćete garantovano biti prezadovoljni, a uspeva čak i onima koji nemaju previše iskustva u kuhinji.
Sastojci:
200 ml mlake vode
pola kocke kvasca
100 ml mleka
100 ml ulja
500 - 600 g brašna
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
Priprema
Pomešajte kvasac, šećer i sve tečne sastojke. Potom dodajte oko 400 grama brašna, pa varjačom umutite postepeno dodajući još brašna.
Testo će biti meko i lepljivo, ali ne brinite, tako i treba da bude.
Ostavite da stoji prekriveno krpom oko 30 minuta.
Stavite malo ulja na ruku, pa kada testo nadođe, premesite, nauljite tepsiju i izručite ga u nju.
Poravnajte rukom i oblikujte. Ostavite da odstoji još 15 minuta, a za to vreme uključite rernu da se ugreje na 200 stepeni.
Pre pečenja pogaču posolite. Peče se oko 30 minuta.
Kada se ispeče, pogaču pokrijte krpom i ostavite da odstoji još pet minuta.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!