PRITISKOM NA SAMO 1 DUGME U SVOJIM KOLIMA PRODUŽIĆETE RAD MOTORA: Ovaj trik bi trebalo da znaju i MUŠKARCI i ŽENE
Automobil, Foto: Profimedia

Savet

PRITISKOM NA SAMO 1 DUGME U SVOJIM KOLIMA PRODUŽIĆETE RAD MOTORA: Ovaj trik bi trebalo da znaju i MUŠKARCI i ŽENE

Ovo dugme postoji na skoro svakom modernom automobilu

Objavljeno: 16:31h

Jedan od najpoznatijih auto-mehaničara na svetu Skoti Kilmer otkrio je da ćete pritiskom na dugme koje se nalazi u skoro svim automobilima "udvostručiti životni vek“ motora. On je upozorio da bi upotreba tehnologije stop/start mogla povećati habanje vitalnih delova sa benzinskim i dizel motorima koji će se verovatno "brže istrošiti“.

On je predložio da svi učesnici u saobraćaju ručno deaktiviraju alat pomoću dugmadi koji se obično nalaze na instrument-tabli blizu volana.

Skoti je zatim nastavio da elaborira o ovoj funkciji, opisujući je kao "najgluplju stvar“ uvedenu u automobile poslednjih godina.

auto
foto: Profimedia

Mehaničar je na svom Jutjub kanalu odgovarao na pitanja gledalaca. Jutjber Dreamcatcher je pitao: "Skoti, imam ford rendžer iz 2021. Uvek isključujem funkciju start/stop, da li će to izazvati probleme?”

Skoti je brzo odgovorio: "Da, to izaziva 'problem', što će vaš motor trajati duže. Start/stop tehnologija je najgluplja stvar koja se pojavila u poslednje vreme. Čak 97 procenata habanja automobila se dešava kada ga upalite, pa mi reciteda li želite da nastavite da ga palite i zaustavljate.

Naravno da [proizvođači] to vole, ne žele da automobili traju večno. Nije da će vam to pokvariti auto za pet minuta, potrebno je desetine i desetine hiljada milja da bi istrošio vaš motor. Ali to će ga istrošiti. Zato uradite najbolju stvar koju možete za svoj auto - isključite glupost svaki put kada upalite auto da to ne bi uradio".

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.