TRIK KAKO DA UŠTEDITE STRUJU DO 25 ODSTO: U pitanju je JEDNA STVAR, mnogi SRBI su ovako SPASILI KUĆNI BUDŽET
Rerna, Foto: Profimedia

da ne poveruješ

TRIK KAKO DA UŠTEDITE STRUJU DO 25 ODSTO: U pitanju je JEDNA STVAR, mnogi SRBI su ovako SPASILI KUĆNI BUDŽET

Saveti za domaćice zlata vredni.

Objavljeno:

Rerna je nezamenjiva kada je u pitanju priprema ukusnih jela, a korišćenje ventilatora može značajno poboljšati i ubrzati proces. Ventilator omogućava ravnomerno raspoređivanje toplote, što rezultira uštedom i do 25 odsto električne energije u odnosu na klasičan način pečenja. Osim ekonomske koristi uštede novca, jela pripremljena na ovaj način postaju još ukusnija.

Ušteda struje korišćenjem ventilatora

Evo u čemu je caka
Evo u čemu je cakafoto: Printscreen/Youtube/AEG Australia & New Zealand

Prilagodite temperaturu

Kada koristite ventilator u rerni, važno je prilagoditi temperaturu. Preporučuje se smanjenje temperature za 20 stepeni u odnosu na uputstva recepta. Na primer, ako je receptom predviđeno pečenje jela na 200 stepeni, korišćenjem ventilatora trebalo bi podešavati temperaturu na 180 stepeni. Takođe, nije potrebno prethodno zagrevati šporet, jer postoji rizik od toga da jela zagore.

Prednosti korišćenja ventilatora

Korišćenje ventilatora u rerni donosi brojne prednosti. Pored uštede energije i ravnomernog pečenja, jela će biti gotova brže, što je posebno korisno kada ste u žurbi ili kada pripremate obrok za veći broj ljudi. Takođe, ova tehnika pečenja omogućava da hrskava korica i sočan unutrašnji deo jela budu postignuti sa lakoćom. Kada sledeći put budete koristili pećnicu, razmislite o korišćenju ventilatora kako biste iskusili sve ove prednosti i uživali u ukusnim jelima pripremljenim na brz i efikasan način.

BONUS VIDEO:

02:10

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

(Espreso / Srećna republika / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.