video
ORIGINALNI RECEPT ZA ČUVENU CICVARU: Baka podelila STARI RECEPT koji će vas jednim zalogajem VRATITI U DETINJSTVO
Uz kačamak, poparu i proju još jedno egzotično jelo koje vas vraća u detinjsvo -cicvara
Najbolji bakin stari recept za cicvaru, neodoljivo ukusna i fina.
Ovo starinsko jelo pored, popare proje i kačamala, i cicvara spada u staro jelo naših predaka. Služilo se uz sirotinjska jela po kasiku da bi poboljšalo ukus. Veoma je kalorično pa treba biti na oprezu naroćito oni koji su alergični na laktozu. Da bi vam ovaj recept uspeo morate imati isključivo navedene sastojke da sve bude punomasno, Uz cicvaru se može dodati i masti radi pojačavanja masnoće.
Potrebno je:
300 ml mleka
100 ml vode
malo soli
300 g provrelog punomasnog sira
150 gr gr kajmaka provrelog
7-8 kašika kukuruznog brašna
Priprema:
U deblju šerpu sipati mleko i vodu /može pola pola i malo posoliti. Kad provri izmrviti sir. Ostaviti da i on provri pa dodati kajmak.
Ka dobro prokljuća dodavati brašno i stalno mešati na tihoj vatri.
Kuvatio oko 10 minuta da se zgusne i počne se odvajati od šerpe.
Cicvara možete služiti uz kačamak poparu , može se služiti sa sirom i već sa čime želite. Svakako je jako dobra.
BONUS VIDEO:
(Espreso / I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!