VETERINARKA OTKRILA KOJE RASE PASA NIKADA, ALI NIKADA NE BI ČUVALA: Oni su NAJAGRESIVNIJI, nikako IH NE UZIMAJTE
Pas/Ilustracija, Foto: PrintScreen/ YouTube/ RTV Mag

SAVET

VETERINARKA OTKRILA KOJE RASE PASA NIKADA, ALI NIKADA NE BI ČUVALA: Oni su NAJAGRESIVNIJI, nikako IH NE UZIMAJTE

I to nisu bili jedine rase pasa koje gotovo stoprocentno nateraju vlasnika da se nađe u neprijatnoj situaciji

Objavljeno: 12:15h

Biranje idealnog kućnog ljubimca ponekad je veoma težak posao, ali budući vlasnik uvek može da se osloni na mišljenje stručnjaka i veterinara koji na društvenim mrežama dele svoje mišljenje o rasama koje smatraju dobrim za dom, ali i upozoravaju na rase koje su za izbegavanje.

Doktorka veterinarske medicine i korisnica Reddita objavila je da nije ljubitelj nekoliko rasa pasa. Ako vlasnik ne želi da se stalno stidi pred komšijama i drugim vlasnicima zbog glasnog lajanja svog ljubimca, vreme je da dobro pročita sva upozorenja o rasama koje su sklone pravljenju nesnosne buke.

"Korgi je najdramatičniji pas sa kojim sam se susrela, a sa njim u društvu su haski i francuski buldog", kaže veterinarka. "Imala sam priliku da saznam kako se ovi psi ponašaju kad ne dobiju ono što žele. Oni bukvalno vrište iz peta i beže koliko ih noge nose", dodala je ona.

Francuski buldog
Francuski buldogfoto: Profimedia

I to nisu bili jedine rase pasa koje gotovo stoprocentno nateraju vlasnika da se nađe u neprijatnoj situaciji, piše The sun.

Noćna mora svakog vlasnika

"Goldendudl, ovčarske rase, stočarski psi i američki buldog me izluđuju", nastavlja veterinarka o svojim iskustvima u kojima tvrdi da joj je bilo preteško da se nosi sa ovim rasama prepunim energije. Kao profesionalac koji radi sa kućnim ljubimcima, imala je dovoljno neprijatnih susreta sa rasama zbog čijih neprijatnih karaktera ih se kloni.

Veterinarka je uvek preferirala mešance nemačkih ovčara i verovala je da savršen svaki pas kome je "vučjak" jedan od roditelja. Međutim, kako kaže, čistokrvni nemački ovčar je sasvim druga priča.

Nemački ovčar
Nemački ovčarfoto: Printscreen/TikTok/funnyanimals1995

"Radeći u noćnom objektu za smeštaj i negu pasa susrela sam se sa tri rasna ovčarska psa i nekoliko hibridnih rasa koji su bili skloni koprofagiji (jedenju sopstvenog izmeta ili fecesa drugih pasa).

Koprofagija je praksa jedenja stolice i u pojedinim fazama odrastanja šteneta nije abnormalna, kao i u drugim određenim situacijama. Ovakvo ponašanje navodno pruža "mogućnost preživljavanja", jer sprečava razvoj nehigijenskih uslova u leglu, što inače može dovesti do bolesti. Mnogi štenci prolaze kroz oralnu fazu u kojoj sve istražuju ustima, ponekad unoseći neprehrambene artikle, uključujući izmet.

Tuče pasa i rase "za poželeti"

Ako ne želite da se usočavate sa sudijskim odlukama zbog čestih borbi vašeg ljubimca i drugi pasa, klonite se ratobornih rasa.

"Najagresivniji psi koje sam srela su bokseri", kaže veterinarka. U međuvremenu, hibridi su zauzeli drugo mesto na njenoj listi ratobornih, dok su mešanci border kolija na trećem mestu. Oni su zasigurno zaslužili svoja mesta na listi s obzirom na to koliko je svađa i tuča ova veterinarka morala da prekine.

Ona ima teoriju i o lošem ponašanju druge rase.

"Doživela sam i međusobne borbe boksera", kaže i dodaje da ima svoju listu pas koje najviše voli.

Doberman
Dobermanfoto: Profimedia

"Apsolutno najbolji psi i rase koje želim da imam su standardna pudla, doberman, pit bul i buli, kane korso, vižla i vučiji hrt", kaže veterinarka i dodaje da su to najneverovatniji psi sa kojima je radila, jer su divni i imaju blagu narav.

Bonus video:

02:08

PAŽNJA! AKO VAM SE LJUBIMAC OTRUJE IMATE SAMO SAT VREMENA! Veterinar za Kurir TV otkrio: Samo OVA 3 NAČINA ĆE GA SPASITI

(Espreso/Telegraf, B.P./The Sun/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.