bakina kuhinja
POSNA SARMA KAKVU SRBI DO SADA NISU PROBALI: Baka podelila recept od kog ide VODA NA USTA, TAJNA je u 2 SASTOJKA
U toku je Vaskršnji post te vam donosimo recept za najbolju posnu sarmu
Posna sarma sa žitaricama, isprobajte ovu kvalitetnu i zdravu sarmu i uvek ćete ovako praviti.
Potrebno je:
1 glavica crnog luka
1 veći praziluk
1 šargarepa
1 glavica belog luka
1 kašika ajvara
1 kašičica suvog začina
1 kašičica slatke i ljute paprike
1 mala šoljica ječma
1 šoljica seckanih oraha
1 šoljica pirinča
1 šoljica semena suncokreta
listovi kiselog kupusa
po mogućstvu dimljena paprika
lovorov list
Priprema:
Iseckati luk i šargarepu i propržiti na ulju da omrekne. Dodati suvog začina ajvar, ml biber i pola belog luka seckanog.
Ubaciti ml. i tucanu papriku i sve izjednačiti. Pirinač ječam i seme suncokreta dobro oprati pa spojiti sa prženim lukom Listove kupusa odvojiti skinuti korenčiće i uvijati sarmu.
Redjati u šerpu U sredinu staviti sredinu kupusa. Dodati još malo paprike i ulja lovorov list i po želji suvu papriku.
Naliti vodom i na veoma tihoj vatri kuvati oko 2 sata. kad uvri voda i sarma se skuva ne zapržava se-Servitati prohladjenu Prelepog ukusa uživajte..
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!