AKO PRIMENITE OVO, MOLJCI ĆE ODMAH POBEĆI UZ VAŠEG DOMA: Lakše je nego pto se mislili, treba vam samo 1 stvar
Foto: Profimedia

REŠITE IH SE

AKO PRIMENITE OVO, MOLJCI ĆE ODMAH POBEĆI UZ VAŠEG DOMA: Lakše je nego pto se mislili, treba vam samo 1 stvar

Njegov miris će ih sprečiti da uđu u orman

Objavljeno:

Moljci su veliki problem, bilo da se pojavljuju u kuhinji ili ormarima. Oni mogu pokvariti hranu u vašim kuhinjskim ormarićima ili napraviti rupe na vašoj odeći, tako da jedino što preostaje jeste da bacite hranu ili odeću. Ali imamo dokazane trikove koji će oterati moljce, iako borba sa njima ponekad deluje beznadežno.

Prvo uklonite i pregledajte sve iz kuhinjskih ormarića. Bacite pakete sa rupama jer su se tamo već naselili moljci. Obavezno pogledajte ispod poklopca tegli. Posle toga, obrišite police mešavinom jednakih količina sirćeta i vode. Otvorite ormare i ako primetite rupe na svojoj odeći, to znači da imate moljce. Izvadite sve, bacite odeću koju su „pojeli“, a ostatak operite u mašini. Zatim obrišite police u ormanu mešavinom sirćeta i vode pre nego što vratite odeću.

Lovorovo lišće je odlično prirodno sredstvo za odbijanje moljaca. Njegov miris će ih sprečiti da uđu u orman ako stavite po jedan list na svaku policu. I oteraće ih ako su se već osećali kao kod kuće u vašoj garderobi. Moljci ne podnose ni miris lavande, kedra i citrusa. Stavite kap jednog od ova tri eterična ulja na komad pamuka, a zatim ga stavite u orman. Moljci će pobeći, prenosi Najžena.

Takođe možete napraviti sprej od lavande. Pomešajte jednu supenu kašiku alkohola, 30 kapi esencijalnog ulja lavande i 100 ml destilovane vode. Uradite to u bočici sa sprejom. Pre upotrebe promućkati i rasuti po policama ormarića. Kada se osuši, vratite odeću.

Bonus video

07:09

ZAŠTO SMRDIBUBE SMRDE? Biolog objasnio šta insekt ispušta kada se oseti ugroženo I DA LI JE OPASNO ZA LJUDE

(Espreso/krstarica/A.J./Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.