recept
OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT TRENUTNO U SRBIJI: Evo kako se na ORIGINALAN NAČIN spremaju URMAŠICE
Uživajte u vašim urmašicama!
Urmašice su orijentalni kolač od testa i jaja u obliku urmi, po tome su i dobile ime. Sve potrebne sastojke verovatno već imate u kući.
Sastojci:
Za testo:
250 g margarina 2 jaja 1 čaša jogurta (oko 200 ml) 1 prašak za pecivo oko 600-700 g brašna
Za sirup:
2 šolje šećera 2 šolje vode 1 vanilin šećer
Uputstvo:
U većoj posudi umutite margarin, jaja i jogurt. Dodajte prašak za pecivo, a zatim postepeno dodajte brašno dok ne dobijete mekano testo koje se ne lepi za ruke.
Podelite testo na manje loptice i svaku razvucite u obliku elipse debljine oko tri milimetra.
Poređajte urmašice u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta, dok ne postanu blago zlatno smeđe.
U šerpu stavite šećer, vodu i vanilin šećer, pa kuvajte dok se šećer ne otopi i smesa ne postane gusta. Ostavite sirup da se ohladi.
Kada urmašice budu gotove, prelijte ih ohlađenim sirupom dok su još uvek tople.
Ostavite urmašice da se dobro ohlade i upiju sirup pre nego što ih poslužite.
Uživajte u vašim urmašicama!
Bonus video:
(Espreso/Cityemagazine/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!