EVO KAKO SE PRAVILNO PERU ZIMSKE JAKNE: Uradite ovako i ZABORAVITE NA HEMIJSKO ČIŠĆENJE - caka se krije u 1
Da li vi perete zimske jakne u mašini za veš?, Foto: Printscreen / Facebook

trik

EVO KAKO SE PRAVILNO PERU ZIMSKE JAKNE: Uradite ovako i ZABORAVITE NA HEMIJSKO ČIŠĆENJE - caka se krije u 1

Došlo je vreme da pospremimo zimsku garderobu, jakne i kapute.

Objavljeno:

Ako se pritom budete pridržavali nekoliko pravila, sigurno se neće oštetiti i na jesen će biti kao novi. Većinu zimskih stvari možete oprati u mašini za veš, ali perite ih na programu za vunu, na niskim temperaturama. Ne preterujte s deterdžentom i ne stavljajte omekšivač jer on može slepiti dlake na kaputu ili dovesti do toga da se perje u jakni zgrudva. Umesto omekšivača možete staviti malo alkoholnog sirćeta (pola čaše).

Evo kako ih tačno treba oprati
Evo kako ih tačno treba opratifoto: Profimedia

Kad ih operete, okačite ih na sušilicu ili na terasu - treba da se suše na prolećnom suncu. Dobro ih osušite, odnosno po potrebi ih okačite i drugi dan. Bitno je da ne zaostane vlage u kapuljači ili džepovima, na primer. Za svaki veliki komad odeće pripremite po jednu vakuum vreću i jednu ili dve vrećice s lavandom ili nekim drugim mirisom za ormare.

Prebacite vrećicu preko okačenog kaputa, dodajte miris i izvucite vazduh, tako da ga možete okačiti u ormaru ili preklopiti i tako staviti na najnižu policu. Na taj način kaput se neće gužvati. Kad su u pitanju laganije jakne, kao i one dečje, u jednu vreću možete staviti po dve ili tri jakne.

BONUS VIDEO:

01:35

MUŽ JOJ IŠAO U TRENERCI NA SASTANKE, ONA POLUDELA, PA GA POTPUNO TRANSFORMISALA! Influenserka otkrila koja je najgora muška garderoba

(Espreso / Stil / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.