POZNATI FUDBALER SE HRANI KAO PEĆINSKI LJUDI: Ovo su jeli u KAMENOM DOBU, a njega je BAŠ ISKLESALA kao APOLONA
Markos Ljorente, Foto: Printscreen/Instagram/marcosllorente

pažnja

POZNATI FUDBALER SE HRANI KAO PEĆINSKI LJUDI: Ovo su jeli u KAMENOM DOBU, a njega je BAŠ ISKLESALA kao APOLONA

Španski fudbaler Markos Ljorente (29) došao u centar pažnje zato što je objavio da se u poslednje vreme "hrani poput pećinskog čoveka".

Objavljeno: 14:09h

Markos Ljorente je odlučio da promeni sopstvenu ishranu kako bi što duže igrao fudbal, ali planira i da tako bude po završetku karijere.

Da bi im profesionalne karijere što duže trajale, sportisti paze na svaki detalj, pa tako mere svaku kaloriju koju unesu. Bilo da se zovu Novak Đoković ili Lebron Džejms, imaju neke svoje tajne koje im pomažu da budu na vrhunskom nivou, a neretko ćemo videti i da "obični ljudi" počnu da ih prate.

Tako je španski fudbaler Markos Ljorente (29) došao u centar pažnje zato što je objavio da se u poslednje vreme "hrani poput pećinskog čoveka". U pitanju je paleo-dijeta koja je zaživela u 21. veku kada je grupa ljudi odlučila da se hrani kao za vreme Paleolita, odnosno u starijem kamenom dobu. Tako je Ljorente odlučio da konzumira samo neke namirnice koje su u skladu sa ovom dijetom koja je zaludela svet.

Markos Ljorente
foto: Profimedia

Preciznije, Ljorente konzumira meso, voće, povrće, ribu, jaja, orašaste plodove i slične namirnice, dok ne jede pirinač, mlečne proizvode, mesne prerađevine i rafinisane ugnjene hidrate, odnosno izbegava i testeninu, hleb... "Jedem ono što se jelo i u Paleolitu. Morao sam da eliminišem rafinisanu hranu, ne smem ni da je pogledam, a ne jedem ni žitarice. Ova dijeta je za mene sada stil života. Tako živi i tako ću umreti. Činim to zbog svog zdravlja, a ne samo zbog fudbala. Nastaviću tako da se hranim i kada završim karijeru", objasnio je Ljorente za radio-stanicu "Kadena Ser".

Markos Ljorente je rođen 1995. godine i prošao je sve mlađe kategorije Real Madrida, da bi debitovao i za prvi tim u kome nije ostavio veći trag. Potom je 2019. godine prešao u redove najvećeg rivala Atletika u transferu vrednom 40 miliona evra i od tada je jedan od omiljenih igrača Atletiko Madrida. Odigrao je već skoro 200 utakmica za klub i postigao je 27 golova.

02:15

DUŠKO SE TRUDI SVIM SILAMA DA MI OTEŽA ŽIVOT JK frapirala: On je života greška! Fudbaler odgovorio citatom nobelovca, ŠOK

(Espreso/mondo/M.V./Prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.