OVO JE NIKAD OBJAVLJEN PLAN ZA SMRT KRALJA ČARLSA: Sačinjen je 1988. godine, u njemu se spominje ŠOKANTNA STVAR
Kralj Čarls, Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

iplan

OVO JE NIKAD OBJAVLJEN PLAN ZA SMRT KRALJA ČARLSA: Sačinjen je 1988. godine, u njemu se spominje ŠOKANTNA STVAR

U pitanju je dokument u kojem su izloženi o postupanju u slučaju kraljeve smrti

Objavljeno: 13:38h

Kralj Čarls (75) ima ozbiljnih zdravstvenih problema budući da mu je konstatovan karcinom. Odmah je operisan i oporavlja se daleko od očiju javnosti. Ministri su već izvukli iz fascikle plan "Most Menaj".

U pitanju je dokument u kojem su izloženi o postupanju u slučaju kraljeve smrti. On je sačinjen još 1988. godine, kad je princ Čarls umalo stradao zbog lavine u Alpima. Od tada je "Most Menaj" ostao nepromenjen sve do februara. Sada je Čarls kralj, a ne više princ.

Kamila Parker, Kamila, Kralj Čarls III, Kralj Čarls
foto: PA-EFE/CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / POOL

Osnovno pravilo je da informacija o smrti mora ostati tajna dok svi članovi kraljevske porodice ne budu o tome obavešteni. Tek nakon toga, vest se šalje premijeru i glavnim članovima vlade, pa zatim predsednicima prijateljskih zemalja i kolonija.

Plan "Most Menaj" predviđa da se vest o smrti kralja tada objavi na televiziji BBC i da počnu planovi za proglašavanje princa Vilijama novim kraljem. Do sahrane, čitava Velika Britanija će biti u žalosti.

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

(Espreso/Lepa i srećna/J.G./Prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.