PRONAĐEN IZGUBLJENI PAS U SRBIJI ZA KOJIM SE TRAGALO GODINU DANA: Kad su čuli ko je VLASNIK, zanemeli su (FOTO)
Izgubljeni pas, Foto: Printscreen/facebook/remy dargere

ŠOK

PRONAĐEN IZGUBLJENI PAS U SRBIJI ZA KOJIM SE TRAGALO GODINU DANA: Kad su čuli ko je VLASNIK, zanemeli su (FOTO)

Tokom poslednjih godinu dana konstantno je delio fotografije svog psa u nadi da će je pronaći. „Pomozite. Može biti bilo gde, možda ju je neko udomio“, pisao je

Objavljeno: 10:08h

Francuz Remi Daržer izgubio je svog psa prošle godine u blizini grčko-turske granice, a sada ga je pronašao u Srbiji.

Nestala u aprilu prošle godine

Priča ide ovako. Pas Rajka je s vlasnikom stigla u Grčku 2023. godine. Nakon što je izgubio ljubimicu, Remi je za njom tragao mesec dana na tom području, a pomagali su mu i volonteri. Ali Rajki nije bilo ni traga, piše Index.

Remi je na Fejsbuku prošle godine objavio da je 7. aprila izgubio psa u Aleksandropolisu, gradu na krajnjem istoku Grčke. Napisao je kako pas Rajka ima 15 kilograma i vrlo je društvena te je podelio njene fotografije.

Tokom poslednjih godinu dana konstantno je delio fotografije svog psa u nadi da će je pronaći. „Pomozite. Može biti bilo gde, možda ju je neko udomio“, pisao je.

Pronađena u Srbiji

Prošlo je godinu dana otkako je Remi izgubio svoju ljubimicu, ali pre dva dana priča je dobila srećan završetak.

„Pozdrav svima. Imam zadovoljstvo i radost da vam objavim da je Rajka pronađena u Srbiji, blizu granice s Bosnom i Hercegovinom. Želeo bih da se zahvalim svima koji su nas podržavali. Vera pomera planine“, napisao je srećan Francuz.

Nikome nije jasno kako je pas uspeo da pređe tolike kilometre i preživi godinu dana na ulici. Ljudi su je uočili kako luta i odveli je kod veterinara na očitavanje čipa. Tako su saznali da pas pripada Francuzu i kontaktirali su ga.

„Štampali smo plakate s fotografijom Rajke, čak smo snimili Remijev zvižduk, u nadi da bismo tako mogli da je dozovemo. Prečešljali smo ogroman teren, nadajući se da ćemo je naći. Strahovali smo jer tu ima planina, šuma u kojima ima vukova“, rekla je za grčke medije Dora Kirijakidu, jedna od volonterki koja je učestvovala u potrazi za Rajkom.

Dora kaže kako je Remi nakon mesec dana neuspešne potrage morao nazad u Francusku i bio je očajan. Nije verovao da će pronaći svoju ljubimicu, ali bio je iznenađen što je njegova Rajka pronađena nakon toliko vremena.

01:54

NATAŠI UGINUO PAS OD TROVANJA TOKOM ŠETNJE: Posle deset sekundi krenula joj pena na usta! Šokantno nasilje nad životinjama

(Espreso/city magazin/ /Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.