DŽEJMI OLIVER OTKRIO RECEPT ZA NAJUKUSNIJI ITALIJANSKI DESERT: Napravite SEMIFREDO i uživajte u neverovatnom ukusu
Semifredo, Foto: Printscreen/YT/Jamie Oliver

recept

DŽEJMI OLIVER OTKRIO RECEPT ZA NAJUKUSNIJI ITALIJANSKI DESERT: Napravite SEMIFREDO i uživajte u neverovatnom ukusu

Osvežite se parčetom semifreda, poslasticom ukusnijom od sladoleda

Objavljeno:

Semifredo je čuveni italijanski desert koji najviše podeseća na sladoled. Recepata za ovu poslasticu postoji milion, a ako i vi želite da ga isprobate onda ga napravite po receptu čuvenog kuvara - Džejmija Olivera. Kombinacija čokolade, grilijaša i mirisnih začina je čarobna, a osvežavajući semifredo će vam prijati kada su napolju vrućine.

Sastojci:

100 g čokolade

4 jajeta

prstohvat soli

200 ml slatke pavlake

200 g sutlijaša sa ukusom vanile

2 kašike kakaoa

Za grilijaš:

200 g šećera

50 ml vode

100 g šećera

Još:

2 kašičice šećera u prahu

2 kašičice kakaoa

1 kašičice cimeta

mlevenog korijandera

jagode

Recept za čokoladni semifredo:

Pripremite sastojke

Istopite čokoladu na pari, pa odvojite žumanca od belanaca. Belacna umutite u čvrst šne sa prstohvatom soli, a u drugoj posudi lagano umutite slatku pavlaku sa šećerom.

Pomešajte sastojke

U posudi pomešajte čokoladu, žumanca, šne, kakao, kao i slatku pavlaku. Sve lagano sjedinite, pa sipajte u posudu i stavite u zamrzivač na 4 sata.

Napravite sirup

U šerpu sipajte šećer i vodu i kuvajte dok se ne zgusne. Zatim dodajte lešnike i ostavite da se smesa ohladi u frižideru. Dobro je izblendirajte. Izvadite semifredo iz kalupa pospite grilijašom i začinima koje ste pomešali (šećer u prahu, kakao, cimet i korijander). Na kraju poređajte seckane jagode i poslužite.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.