ČOKOLADNA TORTA OD SAMO 3 SASTOJAKA I TO BEZ PEČENJA: Kremasto savršentvo koje se TOPI u ustima
Čokoladna torta, Foto: Printscreen/Youtube/Useful and quick

recept

ČOKOLADNA TORTA OD SAMO 3 SASTOJAKA I TO BEZ PEČENJA: Kremasto savršentvo koje se TOPI u ustima

Poslastica gotova za samo par minuta

Objavljeno:

Kolači od čokolade omiljena su poslastica kako deci, tako i odraslima. Malo ko može da odoli ovom sočnom savršenstvu koje mami na zalogaj više. Čokolada, osim ukusom, mami i mirisom koji je očarao sve sladokusce.

Ukoliko želite da sebe ili svoje bližnje počastite nekim baš ovakvim dezertom, možete ga jednostavno napraviti i u svom domu. Nije potrebno da satima stojite uz šporet ili imate neka neverovatna kulinarska umeća. Naime, Srećna republika donosi vam recept za čokoladnu tortu od samo tri sastojka.

Sastojci:

250 g ovsenih pahuljica

170 g crne čokolade

350 ml mleka

Čokoladna torta
foto: Printscreen/Youtube/Useful and quick

Priprema:

Čokoladu izlomite na sitne kockice. Mleko zagrejte, ali vodite računa da ne prokuva. Ubacite čokoladu i mešajte dok se potpuno ne rastopi i ne dobijete kompaktnu smesu. U šerpu dodajte pahuljice i energično mešajte da se lepo natope.

Dobijenu smesu prebacite u okrugli kalup za kolače. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, a potom je prebacite u frižider na tri do četiti sata da se lepo stegne. Nakon tog vremena skinite kalup, secite je na parčiće željene veličine i služite.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.