RIJALITI ZVEZDA IMA BOLEST ZBOG KOJE GUBI KRV NA SVAKIH 20 MINUTA: Trpi bolove, napravili joj HIRURŠKI OTVOR NA...
Rijaliti zvezda hospitalizovana, Foto: Printscreen/Instagram/louise.thompson

PAŽNJA

RIJALITI ZVEZDA IMA BOLEST ZBOG KOJE GUBI KRV NA SVAKIH 20 MINUTA: Trpi bolove, napravili joj HIRURŠKI OTVOR NA...

Ponovo je hospitalizovana zbog ekstremnih bolova

Objavljeno:

Luiz Tompson je godinama patila od ulceroznog kolitisa, hronične upale debelog creva i rektuma od koje se na sluzokoži stvaraju mali čirevi koji mogu i da krvare.

Za ulcerozni kolitis nema leka, ali mogu se donekle regulisati simptomi. Luiz je imala veoma teške napade, pa je tako u februaru morala da prekine godišnji odmor.

Stanje joj se toliko pogoršalo da je svakih dvadeset minuta gubila po decilitar krvi. Prebačena je u bolnicu gde je ostala pune dve nedelje. I kad se vratila kući, problemi su se nastavili.

Ponovo je hospitalizovana zbog ekstremnih bolova. Na kraju su joj ugradili stomu - hiruški otvor na abdomenu kojim se sprečava da stolica prolazi kroz anus. Zahvaljujući stomi, čitava regija može da se oporavi od neke bolesti, povrede ili bilo kojih drugih problema sa digestivnim sistemom.

Luiz je objavila slike na kojima se vidi stoma. "Ovo nije neka glamurozna objava, ali nemam nameru da je krijem celog života", napisala je Luiz. Ona je britanska rijaliti zvezda, a na Instagramu ima milion pratilaca. "Ovim ćeš pomoći mnogim ljudima koji prolaze kroz iste muke", napisala joj je jedna obožavateljka.

Koji simptomi ukazuju na ulcerozni kolitis

Ulcerozni kolitis kod nekih ljudi može da počne potpuno blagim simptomima koji se često zanemare. Mogu da traju traju nedeljama i mesecima nego što osoba primeti da je nešto ozbiljno u pitanju uz periodične epizode dijareje i krvarenja, nevidljivih golim okom ili vidljivih, koja se pripisuju hemoroidima. Ponekad se ulcerozni kolitis manifestuje crevnom infekcijom bakterijama Salmonella ili Campilobacter. Ponekad se ulcerozni kolitis otkrije i slučajno prilikom kolonoskopije. Najčešći izraženi simptomi su:

dijareja krverenje iz rektuma sluzava ili krvava stolica lažni osećaj crevnog pražnjenja (defekacije) bol u stomaku groznica temperatura hronični umor promene u apetitu gubitak telesne težine. Kod dece se javlja malo drugačija slika koja uz povremene dijareje i bol u stomaku može da prouzrokuje zaostajanje u rastu i razvoju, zakasnelim puberteta ili anemijom.

08:46

OVO SU SIMPTOMI BOLESTI KRALJA ČARLSA! Urolog upozorio: Pogađa uglavnom starije muškarce, drugi je po učestalosti karcinoma

(Espreso/Srbija Danas/Lepa i srećna/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.