recept
POSNA MARKIZA TORTA KOJA DOSLOVNO KIDA: Ova raskošna POSLASTICA se pravi brzo - pravi je trofej na SVEČANOJ TRPEZI
Neodoljiva poslastica pravi se lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
Posna Markiza torta će vas potpuno oboriti s nogu svojim raskošnim ukusima, pravi je luksuz imati je za prazničnom trpezom.
Potrebno je:
- 300 g posnog keksa
- 250 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- 200 g mlevenih lešnika
- 200 g posne čokolade
Priprema:
Umutite penasto margarin sa šećerom u prahu. Dodajte mlevene lešnike pa sve promešajte da se sastojci sjedine. Otopite čokoladu na pari, dodajte filu, pa promešajte. Umačite keks u malo vode pa ređajte na tacnu. Namažite fil preko keksa pa opet keks pa fil. Dekorišite otopljenom posnom čokoladom i pospite krupno seckanim lešnicima. Ostavite u frižideru da se ohladi, pa secite i služite.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Trpeza / Prenela I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!