OVU STVAR NIKAD NE SMETE RADITI PRE INTIMNOG ODNOSA JER JE POGUBNA ZA ŽENU: Ako posle nje imate SE*S DESIĆE SE...
Seks, Foto: Profimedia

PAŽNJA

OVU STVAR NIKAD NE SMETE RADITI PRE INTIMNOG ODNOSA JER JE POGUBNA ZA ŽENU: Ako posle nje imate SE*S DESIĆE SE...

Simptomi se obično javljaju u roku od jednog ili dva dana, a karakteriše je bol pri mokrenju, učestalo mokrenje, promena boje urina i bol u predelu iznad stidne kosti.

Objavljeno: 07:24h

Da bi svaki odnos bio prijatan i bezbedan, pored zaštite, neophodno je voditi računa prvenstveno o momentu kada se urinira i uzimaju lekovi, a to posebno važi za žene, navode urolozi.

Ne urinirati pre intimnog odnosa

Žene nikada ne bi trebalo da idu u toalet da uriniraju pre intimnih odnosa, jer ako uriniraju ranije, povećavaju rizik od bolnih urinarnih infekcija, tvrdi urolog David Kaufman.

On navodi da je ideja da žene treba da uriniraju pre odnosa, kao i posle, toliko uobičajena da se pretvorila u globalni mit u koji svi veruju, piše Dejli mejl.

Urolog, međutim, ističe da je jedan deo mita tačan - onaj po kome žene moraju da uriniraju posle, jer na taj način bakterije sa kojima su došle u kontakt, a koje su čest uzrok infekcija mokraćnih puteva, nestaju.

S druge strane, mokrenje pre seksa je najveći uzrok cistitisa na medenom mesecu, odnosno infekcija koje nastaju u vezi sa njim.

Iako ima romantično ime, ova bolest ume da bude veoma bolna, piše Žensko zdravlje. Uretra se nalazi pored vagine, što znači da tokom seksa bakterije iz genitalija lako prelaze u uretru. Što je trenje veće, to je veći rizik od infekcije - primetila je američki ginekolog Meri Džejn Minkin.

Infekcija češća kod žena koje nikad nisu rađale

Seks
foto: Sergiy Tryapitsyn / Panthermedia / Profimedia

Infekcija je češća kod žena koje nikada nisu rađale, a neke žene mogu da je dobiju nakon svakog odnosa. Rizik se može smanjiti mokrenjem pre i posle seksa, primetila je Beverli Vipl, profesor na Univerzitetu u Nju Džersiju.

Simptomi se obično javljaju u roku od jednog ili dva dana, a karakteriše je bol pri mokrenju, učestalo mokrenje, promena boje urina i bol u predelu iznad stidne kosti. Ako se ne leči na vreme, može izazvati infekcije bešike i bubrega, piše About.com.

Tretman

Čim primetite prve simptome, preporučljivo je potražiti pomoć lekara. Ako je potrebno, on će propisati antibiotike za lečenje infekcije. Takođe, treba povećati unos vode ili soka od brusnice, koji će podstaći mokrenje, a samim tim i čišćenje bakterija iz urinarnog trakta.

Dok se infekcija ne izleči, najbolje je izbegavati intimni čin.

Ne pije se svaki lek pre seksa

Antihistaminici, lekovi koji obično deluju na smanjenje simptoma alergije kao što su osip, otok, koprivnjača ili svrab, su nešto što žene ne bi trebalo da uzimaju pre odnosa.

Naime, studije su pokazale da antihistaminici deluju tako što opuštaju sva tkiva tela – od usne duplje do genitalnog područja. Kao rezultat toga, ženi će biti teško da postigne uzbuđeno stanje, što će takođe smanjiti količinu vaginalne sluzi, piše "Index.hr".

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

(Espreso/Blic žena/Index.hr/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.