SUNCE PRŽI KAO DA JE AVGUST, VREME JE ZA OSVEŽENJE: Prevrnuta sladoled-torta je savršeno rešenje iz brojnih razloga
Recept za sladoled-tortu, Foto: PRINTSCREEN/YT/BEST FOOD HERE

elegantna poslastica

SUNCE PRŽI KAO DA JE AVGUST, VREME JE ZA OSVEŽENJE: Prevrnuta sladoled-torta je savršeno rešenje iz brojnih razloga

Pravo je vreme za osvežavajuće i kremaste poslastice, a sa sladoled-tortama nema greške

Objavljeno:

Temperature su sve veće, sunce prži sve jače i jače iako je april, već počinjemo polako da osećamo pravo leto. Samim tim menjamo i ishranu i umesto onih težih poslastica polako prelazimo na osvežavajuće.

Jedna od najboljih opcija su svakako sladoled-torte.

Za njihovu pripremu nije potrebno zadržavanje pored šporeta i prave se očas posla.

Predstavljamo vam jedan fenomenalan recept za takozvanu obrnutu sladoled tortu.

Sladoled torta - osvežavajući recept
Sladoled torta - osvežavajući receptfoto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

Sastojci:

300 gr keksa

500 ml slatke pavlake

100 gr šećera u prahu

300 ml kisele pavlake

2 kesice želatina + 50 ml vode

350 gr sezonskog voća

2 kašike šećera

Za glazuru:

100 gr čokolade

3 kašike mleka

50 gr maslaca

Priprema:

Prvo umutite slatku pavlaku, pa dodajte šećer u prahu i kiselu pavlaku. Sve dobro izmiksajte i dodajte polovinu rastopljenog želatina.

Voće izmiksajte sa šećerom, pa mu dodajte drugu polovinu rastopljenog želatina.

U kalup stavite sloj belog fila, zatim dodajte red keksa, pa preko voćni fil.

Tako ređajte sve dok ne utrošite sav materijal.

Poslednji sloj bi trebalo da bude beli.

Tortu ostavite u frižider da se dobro stegne, pa skinite obruč sa kalupa i prevrnite tortu na tacnu.

Stavite joj glazuru koju ćete dobiti tako što ćete rastopiti maslac, pa dodati mleko i čokoladu.

Bonus video:

00:32

Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce?

(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.