OMEKŠIVAČ UNIŠTAVA OVAJ MATERIJAL: Nije vam jasno zbog čega odeća propada, A PRAVITE OGROMNU GREŠKU kada je perete
Ilustracija, Foto: Andy Selinger / Avalon / Profimedia

morate znati

OMEKŠIVAČ UNIŠTAVA OVAJ MATERIJAL: Nije vam jasno zbog čega odeća propada, A PRAVITE OGROMNU GREŠKU kada je perete

Uz omekšivač naše stvari postaju mekše i divno mirišu, ali važno je znati da može izazvati oštećenja na određenim materijalima

Objavljeno:

Neki materijali ne podnose pranje sa omekšivačem jer smanjuje njihovu sposobnost upijanja vode ili znoja, što je njihova osnovna funkcija.

Peškiri

Ništa nije prijatnije od brisanja mekim, mirišljavim peškirom. Međutim, stalna upotreba omekšivača za pranje peškira stvara sloj koji sprečava dobro upijanje vode, što je osnovni razlog za njihovo korišćenje, piše 24sedam. Umesto omekšivača, možete koristiti alkoholno sirće koje ima isti efekat.

Sportska garderoba

Ova odeća obično je napravljena od materijala dizajniranih da apsorbuju znoj tokom fizičke aktivnosti i da ohlade telo. Omekšivač umanjuje tu sposobnost upijanja jer ostaje na tkanini.

Peškiri
foto: Profimedia

Mikrovlakna

Ove tkanine su izuzetno otporne i odlično upijaju, jer su niti čvrsto isprepletane. Međutim, upotreba omekšivača tokom pranja vremenom može narušiti njihovu efikasnost.

Tkanine otporne na vatru

Neke radne uniforme su izrađene od materijala koji su otporni na vatru, kako bi štitili radnike od potencijalnih požara. Pranje ovih tkanina sa omekšivačem može smanjiti njihovu otpornost, te se preporučuje izbegavanje omekšivača prilikom pranja takve odeće.ž

Bonus video:

01:15

Inspektori dosli sa dokazima u kesama u PU Bor

(Espreso/Krstarica/N.L./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.