sočno i hrskavo
IDEALAN RECEPT ZA ŠTEDLJIVE DOMAĆICE, ALI I ZA ONE KOJI POSTE: Pohovano povrće zapečeno u rerni, ukus koji osvaja
Pohovano povrće pečeno u rerni je idealno za one koji poste, ali i za sve štedljive domaćice, jer su sastojci jeftini
Na pijaci i u prodvancima je sada veliki izbor povrća, a to znači da možete da pripremate najrazličitija jela. Ako želite da napravite ukusno jelo, ali i da uštedite koji dinar, predlažemo vam ovaj recept. Napravite pohovano povrće iz rerne koje ne samo da se idealno za štedljive domaćice, već je super i ako postite.
Sastojci:
1 tikvica
2 šargarepe
2 paprike
1 patlidžan
4 mala krompira
3 čena belog luka
2 kašike rendanog tvrdog sira (može posni)
170 g prezli
Recept za pohovano povrće iz rerne - idealno za štedljivu domaćicu:
Pripremite povrće
Sve povrće (tikvicu, šargerpe, patlidžan, krompir, paprike) isecite na deblje trake, a beli luk izrendajte.
Napravite poh
U tanjiru pomešajte prezle, beli luk i rendani sir, pa začinite po želji. Uvaljajte povrće i ređajte na pleh obložen pek papirom.
Pecite povrće
Posolite i pobiberite, pa prelijte ulje. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 25 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!