NAJBRŽI TRIK KAKO DA ZAUSTAVITE ŠTUCANJE: Ako uradite ovo NESTEĆE BRZINOM SVETLOSTI, nećete moći da verujete
Evo kako da se rešite štucanja, Foto: Printscreen / TikTok / anew.acu

video

NAJBRŽI TRIK KAKO DA ZAUSTAVITE ŠTUCANJE: Ako uradite ovo NESTEĆE BRZINOM SVETLOSTI, nećete moći da verujete

Ne postoji ništa gore od neočekivane pojave štucanja, ali jedna doktorka otkriva jednostavam trik koji će vam u sekundi zaustaviti ovaj problem.

Objavljeno:

Prema klinici Klivlend, štucanje je ponavljani grč dijafragme koji je uparen sa zvukom 'hik' koji dolazi od zatvaranja glasnih žica.

Dijafragma se nalazi ispod grudnog koša, a mišić ima važnu ulogu u procesu disanja. Iako nije sasvim jasno zašto štucamo, stručnjaci sugerišu da bi nizak nivo uglen dioksida u krvi i nadraženi živci mogli igrati ulogu. Klinika Klivlend navodi prebrzi unos hrane i pića, gazirana pića ili alkohol, kao i stres utiču na blago štucanje, piše Mirror.

@anew.acu Hiccups? Try trick 1 of 2 to help calm your diaphragm and relief the tension! #hiccups #diaphragm #wellnesstips #fypシ ♬ Journey - Maoli

Ljude se često podstiču da brzo popiju vodu i uzmu limun, u pokušaju da ublaže simptome, ali dr. Ilen Li, koja se bavi akupunkturom, naglašava da tačke pritiska deluju učinkovitije.

Objavljujući na TikToku pod korisničkim imenom @anew.acu, ona je objasnila:

- Štucanje se događa kada se vaša dijafragma nehotice steže i grči. Prevodi taj mali deo sile sve do vašeg grla, stvarajući taj 'hik' zvuk. Kako bi pomogli dijafragmi, tom malom mišiću za disanje, da se opusti, postoje određene tačke koje možete pritisnuti, a koje će se pomeriti sav taj vazduh natrag u dijafragmu da je ponovno postavi i opusti.

BONUS VIDEO:

00:59

U JAPANU SAM NAUČIO ŠTA JE MEDICINA Doktor Perišić u Pusti brigu otkrio: Kad uđem u operacionu salu slušam Lista i Betovena

(Espreso / B92 / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.