savet
OVAJ PRLIV ZA PITU SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA DA SPREMI: Zbog njega je HRSKAVA spolja, a meka IZNUTRA
Preliv za pitu zbog kojeg će vas vaše omiljeno jelo raspametiti
Pite su čest gost na našim trpezama, a spremamo ih sa sirom, mesom, zeljem, spanaćem i na još mnogo načina.
Međutim, da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?
To je zato što pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega.
Sastojci:
- 8 kašika brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 šolje mleka
- 100 ml ulja
- so
- šećer
Priprema:
Pomešajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlekom i promešajte.
Zatim dodajte so, ulje i brašno.
Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način.
Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!