AKO SPREMATE RIBU OVE CAKE MORATE DA ZNATE: Velika je rezlika u pripremi kada se PRŽITE, PEČETE ILI GRILUJETE
Prženje ribe, Foto: Printscreen/Youtube/ivanalalicki

pažnja

AKO SPREMATE RIBU OVE CAKE MORATE DA ZNATE: Velika je rezlika u pripremi kada se PRŽITE, PEČETE ILI GRILUJETE

Ribu možete da kuvate, pečete, grilujete ili pržite, a saznajte i kako to pravilno da radite

Objavljeno:

Svi znaju da se tokom posta treba pridržavati strogih pravila ishrane. Ali ne znaju svi da je ovo ograničenje neophodno ne toliko za čišćenje tela koliko za čišćenje duše. Veruje se da teška hrana u stomaku sprečava čoveka da čini dobra dela, da se pokaje za grehe i da bude bliži Bogu.

U toku posta je često na meniju i riba. Za nju nije potrebno puno vremena, a možete da je grilujete, pečete, pržite ili kuvate. Kako bi riba bila ukusna morate da znate kako se priprema, jer različita termička obrada zahteva drugačije vreme i marinadu.

Kako se prži u tiganju

Kada pržite ribu u tiganju obavezno je pre toga uvaljajte u brašno. Ako imate teflonski tiganj, onda nemojte da nauljite, a za svaki drugi je dovoljno par kapi ulja. Stavite ribu u zagrejan tiganj, pa posle 3 minuta okrenite i pržite još 3 minuta.

Riba
foto: Alexander Matvienko / Panthermedia / Profimedia

Kako se griluje

Kada grilujete ribu može da se desi da ona propadne kroz rešetke. Zato prvo na gril poređajte limun isečen na kolutove, a preko ribu. Tako će riba ostati cela, ali će zadržati i šmek.

Kako se peče u rerni

Kada pečete ribu obavezno je stavite u tepsiju obloženu pek papirom. Ovo će obezbediti hrskavu koru i sprečiti da zagori. U proseku, tankom fileu je potrebno samo 10 da se ispeče, a debljem oko 20 minuta.

Kako se kuva u šerpi

Kada ribu želite da skuvate, stavite je u bujon ili zagrejanu vodu sa uljem (najbolje maslinovim) i kuvajte na laganoj vatri dok riba ne omekša (oko 20 minuta).

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.