RUSI OBAVEZNO MAŽU OVO NA PALAČINKE: Zapanjićete se kada čujete o čemu je reč, oni se kunu da su takve NAJUKUSNIJE
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

morate znati!

RUSI OBAVEZNO MAŽU OVO NA PALAČINKE: Zapanjićete se kada čujete o čemu je reč, oni se kunu da su takve NAJUKUSNIJE

Da li ste nekad jeli palačinke sa pavlakom, ali u slatkoj verziji? Kažu da kad jednom probate ruske palačinke, nikad se ne vratite na staro.

Objavljeno:

Popularni influenser Gleb Fils je Rus koji se iz Londona preselio u Srbiju, tačnije na Beljanicu, i tamo živi pravu seosku idilu okružen prirodom i domaćim životinjama. Na društvenim mrežama redovno kači snimke iz svakodnevnog života koji broje na stotine hiljada, pa i milione pregleda, a sada je otkrio omiljeni recept za palačinke, odnosno blini, kako se u Rusiji zovu, piše Citymagazine.

Rusi blini spremaju u nedelji koju zovu Maslenica, tačnije u toku sedme nedelje pre pravoslavnog Vaskrsa, a testo se obavezno priprema sa kvascem. Ipak, postoji i ona brža, jednostavnije varijanta kada se testo pravi bez kvasca, no onda to nisu blini, već blinčiki.

Gleb je u svom videu pokazao kako Rusi najviše vole da jedu blini, a to je sa pavlakom (u Rusiji smetana) i kondenzovanim mlekom (zguškonka). Kondnezovano mleko možete kupiti u bolje snabdevenim marketima.

Jednostavno stavite kašiku pavlake i prelijte kondenzovanim mlekom i dobićete najukusnije ruske palačinke.

Gleb je takođe objavio i video u kom pravi palačinke sa iseckanim jabukama i takođe ih filuje pavlakom i kondenzovanim mlekom, a ova verzija takođe izgleda veoma ukusno.

Bonus video:

16:15

POPODNEVNI DNEVNIK 31.03.2024

(Espreso/Krstarica/N.L./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.