NAJKREMASTIJI POSNI KAČAMAK SA CRNIM LUKOM: Samo 3 sastojka su potrebna - recept znaju samo naši stari
Posni kačamak sa crnim lukom u činiji, Foto: Printscreen/Youtube/ Tašina Kuhinjica / Tasha's Kitchen

ovo svi vole

NAJKREMASTIJI POSNI KAČAMAK SA CRNIM LUKOM: Samo 3 sastojka su potrebna - recept znaju samo naši stari

Samo tri sastojka su potrebna za najkremastiji posni kačamak sa crnim lukom, a recept znaju samo naši stari

Objavljeno:
N J

Doručak je najvažniji obrok i zato je važno da ga niko ne preskače.

Pošto je u toku Uskršnji post i većina ljudi posti, mnogima dobro dođe što više ideja za razna jela kako bi mogli da uživaju u raznovrsnim specijalitetima u tom periodu.

Svi prave razne posne salate, pite, kuvana jela, ali i razne poslastice bez kojih retko ko može, jer sve domaće je mnogo ukusnije od kupovnog.

Tako jedna poslastica mirisom i ukusom vraća u detinjstvo, a reč je o posnom kolaču sa višnjama na vodi. Mekan, sočan i lagan desert koji naši stari ne zaboravljaju da spremaju čak i kada nije post.

Znamo da svi od malena volimo da jedemo kačamak, a pred vama je sada posni sa crnim lukom koji je prava fantazija i napravićete ga već sutra.

Voda za kuvanje posnog kačamaka sa crnim lukom
Voda za kuvanje posnog kačamaka sa crnim lukomfoto: Printscreen/Youtube/ Tašina Kuhinjica / Tasha's Kitchen

Tu su sastojci i recept:

so - prstohvat

kukuruzno brašno - 500 grama

voda - 1 litar

crni luk - 2 glavice

Stavljanje kukuruznog brašna u šerpu sa vodom
Stavljanje kukuruznog brašna u šerpu sa vodomfoto: Printscreen/Youtube/ Tašina Kuhinjica / Tasha's Kitchen

Način pripreme:

U šerpu sipajte litar posoljene vode i pustite da polako vri.

U nju lagano dodajte pola kilograma kukuruznog brašna, ali dok ga sipate mešajte bez prestanka da se ne bi stvorile grudvice.

Kuvanje kačamaka u šerpi
Kuvanje kačamaka u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Tašina Kuhinjica / Tasha's Kitchen

Kada vam kukuruzno brašno ukuva na tihoj vatri otprilike (20 minuta), ostavite ga na toploj ringli da se krčka još pola sata.

Crni luk sitno iseckajte i prodinstajte ga na malo vode dok ne omekša i dodajte malo soli.

Gotov kačamak sipajte u tanjir, a preko njega sipajte kašiku pripremljenog crnog luka i služite.

Skuvan kačamak u šerpi
Skuvan kačamak u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Tašina Kuhinjica / Tasha's Kitchen

Uživajte u posnom kačamaku sa crnim lukom kojem nijedan ne može da parira.

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.