NAČINIO INCEST PA TRAŽIO TROJKU: Albert Ajnštajn SPAVAO SA BLISKOM ROĐAKOM a od OBE ŽENE ŽELEO OVO, jezivi detalji
Albert Ajnštajn, Foto: Printscreen/Wikipedia

ISPLIVALO

NAČINIO INCEST PA TRAŽIO TROJKU: Albert Ajnštajn SPAVAO SA BLISKOM ROĐAKOM a od OBE ŽENE ŽELEO OVO, jezivi detalji

Njegov ljubavni život i brojne afere i dalje su obavijeni velom misterije i tajne iako su do sada napisane brojne ozbiljne knjige koje o tome svedoče

Objavljeno:

Dugo je čuvana tajna da je Albert sa igračicom dobio ćerku Evelin (Evelyn Einstein). Tu njegovu ćerku usvojio je sin Hans koji je živeo u Grinvilu.

Albert Ajnštajn je rođen 14. marta davne 1879. u Nemačkoj, a njegov ljubavni život i brojne afere i dalje su obavijeni velom misterije i tajne iako su do sada napisane brojne ozbiljne knjige koje o tome svedoče.

U Srbiji su objavljena kapitalna dela fizičara Mr Đorđa Krstića koji je duže od pola veka istraživao Albertov i Milevin život i zajednički naučni rad, a koliko su mu potomci Ajnštajn verovali, svedoči i podatak da ga je njihov sin Hans posećivao i sa Krstićem nesebično delio svoja sećanja na oca i majku. Tu je i knjiga profesorke Radmile Milentijević koja obiluje dokumentima iz Gradskog arhiva u Cirihu (Arhiva Alberta Ajnštajna) i Albertove zaostavštine na Hebrejskom univerzitetu u Jerusalimu.

O zajedničkom naučnom radu i ljubavnom životu Alberta i Mileve počelo je otvoreno da se govori i piše tek posle izlaska Sabranih dela Alberta Ajnštajna 1987. – tačno 32 godine posle Albertovog i 39 godina posle Milevinog odlaska sa ovog sveta. Objavljena su i njihova ljubavna pisma (Love letters) kao posebna knjiga. Tako je istina konačno promolila svoje lice, a mnogi mitovi o Albertu su srušeni.

Albert Ajnštajn
foto: Profimedia

- Meni se naš zajednički rad čini veoma ugodan i dobar, blagotvoran i povrh svega, manje suvoparan“ ili „Ti za mene jesi i ostaješ svetinja, u koju niko ne sme da dira… Kako ću samo biti srećan i ponosan kada zajedno pobedonosno privedemo kraju naš rad o relativnom kretanju! Kada ovako posmatram i razabiram druge ljude, tek onda zapravo uvidim koliko ti vrediš!“ – pisao je Albert svojoj Milevi.

I pored toga što su bili „srodne duše“ i delili mnoga (ista) interesovanja, Mileva i Albert se zvanično razvode 1919, a ona je bila ta koja je odbila „život u troje“, sa njegovom novom izabranicom i bliskom rođakom Elzom, pa ga prvo napušta i sa decom odlazi za Cirih (1914.), a potom i pokreće brakorazvodnu parnicu.

Kao i Mileva, i Elza je bila starija od Alberta tri godine.

Kada su Albertovi roditelji osiromašili, obavezu da ga dalje školuje preuzela je njegova bogata tetka Julija (Julie Koch). No, kada je tetka preminula, on je pisao: „Draga Elza, mnogo štošta se desilo u proteklom periodu. Tetka Julija je umrla, neku iskrenu žalost zbog toga ne osećam, neka mi Bog oprosti…“.

02:45

TESLA U IZGORELOJ LABORATORIJI NAPRAVIO NAJVAŽNIJE STVARI ZA ČOVEČANSTVO?! Naučni centar ima zanimljiv zaštitni znak

(Espreso/Srbija Danas/Stil.kurir.rs/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.