OVAJ KOLAČ JE NASTAO GREŠKOM, A SADA NE POSTOJI OSOBA KOJA GA NE VOLI: Spremite na OVAJ NAČIN i odmah će se pojesti
Čizkejk, Foto: Printscreen/youtube/ Ricette dolci

recept

OVAJ KOLAČ JE NASTAO GREŠKOM, A SADA NE POSTOJI OSOBA KOJA GA NE VOLI: Spremite na OVAJ NAČIN i odmah će se pojesti

Kada neko kaže čizkejk, odmah pomislimo na koru od keksa, kremastu sredinu i preliv od voća, ali kad probate ovaj, potpuno drugačiji, čizkejk koji se peče u rarni, sve što ste do sad jeli pašće u zaborav

Objavljeno: 19:26h

Prva pomisao kad vidite ovaj kolač je da je izgoreo, ali varate se. Ovo je definitivno najukusniji kolac koji ćete probati. Iako izgledom nije primamljiv, obavezno ga probajte jer cete se oduseviti.

San Sebastian Cheesecake je napravljen slucajno, greskom ucenika u baru La Vina u Španiji. Učenik je slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač potamneo, kao da je izgoreo, a unutra je ostao kremast. Poslužili su ga kao novi kolač u baru, gosti su bili oduševljeni pa je od tada prava senzacija.

Sastojci:

500 gr mascarpone sira

200 gr kremastog sira

75 gr šećera

75 gr smeđeg secera

1 vanilin šećer

4 jaja

400 ml slatke pavlake

20 gr brašna

Priprema:

1. U posudi sjediniti mascarpone sir, krem sir, šećer, smeđi šećer i vanilin šećer tako da dobijemo kremastu smesu.

2. Dodati jaja i sjediniti.

3. Dodati slatku pavlaku i sjediniti i na kraju dodati brasno i sve fino sjediniti.

4. Smesu izliti u kalup (20 cm) obložen papirom za pečenje.

5. Peći 45 min. na 220 stepeni.

6. Nakon pečenja kolač je jos uvijek tečan, ostaviti ga u frizideru preko noci.

7. Mozete ga poslužiti samog ili ga preliti medom, pekmezom, cokoladom otopljenom u slatkoj pavlaci.

Bonus video:

01:12

DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara

(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.