MANASTIRSKI KOLAČ IDEALAN ZA SVE KOJI POSTE NA VODI: Toliko je ukusan da će odmah nestati sa stola
Manastirski kolač, Foto: Printscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinja

recept

MANASTIRSKI KOLAČ IDEALAN ZA SVE KOJI POSTE NA VODI: Toliko je ukusan da će odmah nestati sa stola

Ukus koji osvaja

Objavljeno:

Ovo je posni kolač u kojem mogu da uživaju i oni koji poste na vodi. Mekana tekstura i bogat ukus su karakteristike ovog kolača, a najbolje od svega je što se sprema brzo.

Sastojci:

500 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

100 g šećera

Manastirski kolač
foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Valentina Mašković

200 g seckanih oraha

200 g urmi

200 g suvog grožđa

5 kašika džema od kajsije

1 pomorandža (sok)

1 kašičica cimeta

500 ml mlake vode

4 kašike džema od kajsije

Priprema:

Suvo grožđe uvaljajte u brašno, protresite kroz prste da otpadne višak brašna. Urmama izvadite koštice, iseckajte ih, uvaljajte ih u brašno, protresite među prstima i odložite sa strane. Iseckajte orahe. Pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i soda bikarbonom, šećer, seckane orahe, urme, suvo grožđe i cimet.

Dodajte sok od pomorandže i džem od kajsija koji ste pomešali sa 100 ml mlake vode. Malo po malo dodajte ostatak mlake vode uz mešanje varjačom. Pleh obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite kolač iz rerne i premažite ga džemom koji ste pomešali sa 50 ml mlake vode pa ga vratite u rernu na još 10 minuta. Po želji pečen kolač pospite šećerom u prahu ili mlevenim orasima.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.