STARINSKI RECEPT ZA NAJMEKŠU POGAČU KOJU ĆETE MESITI SVAKOG DANA: Mnogo bolja nego hleb - preukusna i vazdušasta
Pogača, Foto: Printscreen/Youtube/ Qiong Cooking

savršen ukus i tekstura

STARINSKI RECEPT ZA NAJMEKŠU POGAČU KOJU ĆETE MESITI SVAKOG DANA: Mnogo bolja nego hleb - preukusna i vazdušasta

Mnogi su pred leto na dijetama i paze na ishranu, te izbegavaju hleb i druge namirnice za koje veruju da goje

Objavljeno:

Ipak, iako se pogača ne razlikuje mnogo od hleba po sastavu, ova priprema zahteva malo truda, ali ukus će vas naterati da prekršite svaku dijetu.

U nastavku pogledajte recept za najukusniju pogaču.

Sastojci:

250 mililitara mlakog mleka

10 grama suvog kvasca

kašika šećera

100 mililitara ulja

3 jajeta

550 grama mekog brašna

50 grama maslaca

so

susam

Priprema:

U činiji sjedinite brašno, mlako mleko i kvasac iz kesice. Potom dodajte jednu kašiku šećera i istom tom kašikom malo sjedinite testo. Ostavite tako 10 minuta. Dva jaja odvojite i iskoristite cela, i dodajte im jedno belance, a od trećeg samo žumance koji će vam trebati za kraj za premazivanje. Jaja dodajte brašnu kao i jednu kašiku soli i ponovo sve malo promešajte kašikom. Mešajte dok se ne sjedini smesa, a onda pospite brašno na radnu površinu, formirajte loptu od testa i premažite je uljem. Stavite u činiju, a onda pokrijte krpom i ostavite tako pola sata da naraste.

Testo prebacite na radnu površinu i ponovo premesite. Razvucite testo u duži valjak, a onda presecite na dva dela. Svaki deo rasklagijajte, prvo to uradite sa većim delom testa i premažite ga puterom ili margarinom. Potom ga urolajte u jednu tanku rolnicu. Od vrha secite makazama. Treba da dobijete pojedinačne rolnice koje ćete ređati tako što ćete ih naslanjati jednu na drugu u pleh koji je obložen papirom za pečenje, ali bi bilo bolje da imate dublju šerpu.

Kako treba rolati pogaču

Rolajte ka trakama i dobićete zanimljivu rolnicu koju ćete stavite u sredinu šerpe. Ako vam je ostalo testa, napavite lopticu koju ubacujete u sredinu. Premažite umućenim žumancetom i pospite susamom pogaču. Pecite je 25 minuta na 200 stepeni.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/republika/Nevena Jakovljević/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.