ITALIJANSKE POSNE VANILICE PO TRADICIONALNOM RECEPTU: Svaki zalogaj obara sa nogu - poslastica za Uskršnji post
Italijanske posne vanilice, Foto: Printscreen/youtube/ Fatto in Casa da Alba

ide voda na usta kolkiko su dobre!

ITALIJANSKE POSNE VANILICE PO TRADICIONALNOM RECEPTU: Svaki zalogaj obara sa nogu - poslastica za Uskršnji post

Mekane i mirisne italijanske vanilice oduševiće vas na prvi zalogaj

Objavljeno:

Vanilice su proglašene za najbolje sitne kolače na svetu prema istraživanju kulinarskog sajta Food52.com. Za njihovu pripremu je potrebno prhko testo i džem, a kako je u toku Uskršnji post, donosimo vam najbolji recept za posne vanilice. Na ovaj način ih prave Italijani, a umesto da dele testo, oni ga napune džemom.

Sastojci:

8 g vanilin šećer

120 ml vruća voda

120 ml ulja

280 g brašna

10 g praška za pecivo

50 g džema

100 g šećera u prahu

Recept za posne italijanske vanilice:

Napravite testo

U posudi pomešajte vanilin šećer, vrelu vodu, ulje, prosejano brašno i prašak za pecivo i umesite mekano testo. Probajte i kolač sa makom koji će upotpuniti vaš postan meni!

Napravite vanilice

Uzmite malo testa, pa rastanjite u šaci, a onda stavite džem. Napravite kuglicu i ređajte na pleh obložen pek papirom. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke.

Pecite vanilice

Pecite vanilice u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Uvaljajte u šećer u prahu i služite.

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.