ide voda na usta kolkiko su dobre!
ITALIJANSKE POSNE VANILICE PO TRADICIONALNOM RECEPTU: Svaki zalogaj obara sa nogu - poslastica za Uskršnji post
Mekane i mirisne italijanske vanilice oduševiće vas na prvi zalogaj
Vanilice su proglašene za najbolje sitne kolače na svetu prema istraživanju kulinarskog sajta Food52.com. Za njihovu pripremu je potrebno prhko testo i džem, a kako je u toku Uskršnji post, donosimo vam najbolji recept za posne vanilice. Na ovaj način ih prave Italijani, a umesto da dele testo, oni ga napune džemom.
Sastojci:
8 g vanilin šećer
120 ml vruća voda
120 ml ulja
280 g brašna
10 g praška za pecivo
50 g džema
100 g šećera u prahu
Recept za posne italijanske vanilice:
Napravite testo
U posudi pomešajte vanilin šećer, vrelu vodu, ulje, prosejano brašno i prašak za pecivo i umesite mekano testo. Probajte i kolač sa makom koji će upotpuniti vaš postan meni!
Napravite vanilice
Uzmite malo testa, pa rastanjite u šaci, a onda stavite džem. Napravite kuglicu i ređajte na pleh obložen pek papirom. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke.
Pecite vanilice
Pecite vanilice u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Uvaljajte u šećer u prahu i služite.
Bonus video:
(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!