NAJBOLJE PRIRODNO ĐUBRIVO OD KOGA RUŽE CVETAJU KAO LUDE: Jeftina namirnica koju svi imate u kući čini MAGIJU
Ruža, Foto: teerawit janpeng / Panthermedia / Profimedia

Savet

NAJBOLJE PRIRODNO ĐUBRIVO OD KOGA RUŽE CVETAJU KAO LUDE: Jeftina namirnica koju svi imate u kući čini MAGIJU

Najbolje je da prirodnim stvarima đubrite vaše biljke

Objavljeno:

Kvalitetna đubriva i kompost se često prodaju za prilične količine, a iako je cena opravdana brojnim jedinjenjima koja će sigurno koristiti vašim biljkama, stručnjaci tvrde da će stavljanje kore od banane imati slične efekte.

Bilo da držite ruže u saksijama, pored puteva ili kao samostalne grmlje u bašti, stavljanje kore od banane pomoći će biljkama, posebno ružama, da dobiju skoro sve hranljive materije koje su im potrebne za obilno cvetanje.

„Isecite koru od banane i stavite je u zemlju pre sadnje biljke i pomešajte je sa kompostom i zemljom. Naravno, ako je cvet već zasađen, iseckanu koru stavite što bliže korenu’, objasnio je stručnjak Džon Dempsi, a prenosi Tportal.hr.

Visok udeo kalijuma u ​​bananama je posebno koristan za ruže, neophodan za imunitet i otpornost stabljike. Takođe, kalijum sprečava pojavu smeđih listova i mekih, skoro uvenulih grančica.

Banane su takođe bogate kalcijumom, gvožđem, bakrom i manganom, koji zauzvrat pomažu da se stimuliše bujan rast ruža i drugog cveća u bašti.

„Važno je da se kora približi korenu i da potom dobro zalijete zemlju jer će voda pomoći u razbijanju kore i podržati novi rast. Ovo je najjednostavniji način da svojim biljkama obezbedite niz hranljivih materija“, zaključuje Dempsi.

Osim banana, ruže će koristiti i druga prirodna đubriva poput ljuske jajeta, kafe, Epsom soli i razblaženog alkoholnog sirćeta i vode iz akvarijuma.

Bonus video:

01:50

Saveti alergologa u predstojećoj sezoni alergija

(Espreso/krstarica/A.J./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.