pažnja
SRBI LUDE ZA ĆUFTAMA OD NAMIRNICE KOJU NOVAK ĐOKOVIĆ UVEK JEDE : Ptice na grani znaju KOJA JE, ovako postaju BOMBA
Poznato je da omiljena žitarica Novaka Đokovića nosi još i naziv "kraljica semenki", a upravo kinoa u kombinaciji sa povrćem daje ovim posnim ćuftama neodoljiv ukus.
Posne ćuftice od kinoe i povrća sigurno će vas oduševiti, jer žitarica koja ovom jelu daje poseban ukus omiljena je i prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću.
Poznato je da omiljena žitarica Novaka Đokovića nosi još i naziv "kraljica semenki", a upravo kinoa u kombinaciji sa povrćem daje ovim posnim ćuftama neodoljiv ukus.
Donosimo vam recept za ćufte od kinoe i povrća kojima nijedan član porodice neće moći da odoli:
Sastojci:
1 šolja kinoe 1 šargarepa
Posne rum kuglice, spremne za tren oka! Nema pečenja, a ukus će vas raspametiti
Burger tortilja zaludela ceo svet! Ovako se pravi specijalitet koji je oduševio milione (VIDEO)
1 mala tikvica 1 crvena paprika 1 crni luk 2 čena belog luka 2 kašike svežeg peršuna 2 kašike svežeg korijandera 2 kašike maslinovog ulja so i biber po ukusu mirođija (opciono, za dodatni ukus)
Priprema:
Operite kinou pod mlazom hladne vode, pa ocedite. U šerpu stavite vodu i kinou, pa kuvajte poklopljeno oko 15 minuta, dok voda ne ispari i kinoa ne postane mekana.
Dok se kinoa kuva, zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni luk i beli luk, pa dinstajte dok luk ne postane staklast. Dodajte sitno iseckane šargarepu, tikvicu i crvenu papriku u tiganj. Dinstajte povrće dok ne omekša.
Kada je kinoa gotova, dodajte je u tiganj sa povrćem. Dodajte iseckani peršun, korijander, so, biber i mirođiju po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke da se sjedine. Sklonite tiganj sa vatre i ostavite smesu da se ohladi nekoliko minuta.
Oblikujte smesu u male loptice veličine ćufti i ređajte ih na pleh na papir za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20-25 minuta.
(Espreso/Informer/Prenela P.V.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!