OVO BRZINSKO POSNO JELO GOTOVO JE OČAS POSLA: Može da se jede za bilo koji OBROK, a svako ume da ga SPREMI
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube/Moja mala kuhinja

recept

OVO BRZINSKO POSNO JELO GOTOVO JE OČAS POSLA: Može da se jede za bilo koji OBROK, a svako ume da ga SPREMI

Počeo je veliki Vaskršnji post 18. marta, to je jedan od četiri velika posta koji traje sedam nedelja i završava se pred Vaskrs.

Objavljeno:

Post traje do 4. maja, a mnogi vernici žele da ga ispoštuju do kraja. Osim što je ovo period čišćenja od nezdrave hrane, potrebno je uzdržavati se od loših misli, ali i dela.

Sastojci:

  • 500 grama krompira
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 grama opranog pirinča
  • 400 mililitara vode
  • mešavina začina
  • 50 do 100 mililitara ulja
Pirinač
foto: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver

Priprema:

Krompir i šargarepu staviti u vodu nakon što ste oljuštili, a onda isecite na kolutove, malo deblje. Takođe, isecite i šargarepu. Luk isecite takođe na kolutove. Za ovaj recept vam je potrebna vatrostalna posuda. Na dno vatrostalne posude stavite red krompira. Preko krompira stavite i red crnog luka. Dodajte šargarepu koju ste isekli. Preko povrća stavite 100 grama opranog pirinča.

Bonus video:

05:29

BRZE VESTI 20.03.2024

(Espreso/Republika/Nevena Jakovljević/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.