recept
OVO BRZINSKO POSNO JELO GOTOVO JE OČAS POSLA: Može da se jede za bilo koji OBROK, a svako ume da ga SPREMI
Počeo je veliki Vaskršnji post 18. marta, to je jedan od četiri velika posta koji traje sedam nedelja i završava se pred Vaskrs.
Post traje do 4. maja, a mnogi vernici žele da ga ispoštuju do kraja. Osim što je ovo period čišćenja od nezdrave hrane, potrebno je uzdržavati se od loših misli, ali i dela.
Sastojci:
- 500 grama krompira
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 100 grama opranog pirinča
- 400 mililitara vode
- mešavina začina
- 50 do 100 mililitara ulja
Priprema:
Krompir i šargarepu staviti u vodu nakon što ste oljuštili, a onda isecite na kolutove, malo deblje. Takođe, isecite i šargarepu. Luk isecite takođe na kolutove. Za ovaj recept vam je potrebna vatrostalna posuda. Na dno vatrostalne posude stavite red krompira. Preko krompira stavite i red crnog luka. Dodajte šargarepu koju ste isekli. Preko povrća stavite 100 grama opranog pirinča.
Bonus video:
(Espreso/Republika/Nevena Jakovljević/Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!