prijatno
OD OVAKVIH PILEĆIH BATAKA MOŽE DA SE RIKNE: Kao stvoreni za sve GURMANE, ovako ih ne prave ni u RESTORANIMA
Napravite krompir pire, pa ga stavite na sredinu većeg tanjira izdubite kašikom pa u sredunu stavite sos a okolo poredjajte zapečene batake. Služite uz salat
U nastavku pročotajte recept za pravi gurmanski specijalitet.
U pitanju su pileći bataci u sosu od luka i pavlake
Potrebno je:
Sos
2 veće glavice crnog luka
4 čena belog luka
1 paprika
slatka paprika
djumbir
kari
200 gr kisele pavlake
1 kašičicu ljutenice
suvi začin
ulje
Meso:
600 gr bataka pilećih
soli
biibera
slatke paprike
ulja
Priprema
Piletinu posoliti dodati biber, papriku i sve izmešati.
U tiganj staviti ulja pa pržiti batake i dodavati po malo vode dok ne omekne pa ih zapeći.
U serpu sipati ulja pa ubaciti seckan luk i papriku i pržiti Dodati beli luk, začin, alevu papriku kari, djumbir i na kraju kiselu pavlaku . Sos možete ostaviti ovako ili kao ja izblendati štapom da vam bude pravi sos.
Predlog:
Napravite krompir pire, pa ga stavite na sredinu većeg tanjira izdubite kašikom pa u sredunu stavite sos a okolo poredjajte zapečene batake. Služite uz salatu
(Espreso/P.V.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!