OBRATITE PAŽNJU
EVO KOLIKO SE TAČNO ČUVA SVINJSKA MAST, A DA SE NE POKVARI: Rok trajanja je SKRAĆEN, morate znati da se NE OTRUJETE
Kada je svinjska mast izložena sobnoj temperaturi, njen rok trajanja je znatno skraćen
Svinjska mast je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u mnogim kuhinjama širom sveta. Međutim, kao i mnoge druge masnoće, svinjska mast ima svoj rok trajanja i načine čuvanja koji mogu produžiti ili skratiti taj rok. Evo koliko dugo možete čuvati svinjsku mast u zavisnosti od načina čuvanja: Na sobnoj temperaturi: 4 do 6 meseci
Kada je svinjska mast izložena sobnoj temperaturi, njen rok trajanja je znatno skraćen. U ovakvim uslovima, svinjsku mast treba koristiti u roku od 4 do 6 meseci kako bi se izbegla mogućnost kvarenja. U frižideru: do godinu dana
Čuvanje svinjske masti u frižideru produžava njen rok trajanja na oko godinu dana. Ovo je najbolji način čuvanja svinjske masti ako je ne koristite često, ili ako želite da je sačuvate duže vreme, piše "Una.rs".
U zamrzivaču: do godinu i po dana
Ako želite da produžite rok trajanja svinjske masti, čuvanje je u zamrzivaču je najbolja opcija. U ovakvim uslovima, svinjsku mast možete čuvati i do godinu i po dana, što vam omogućava da je imate na raspolaganju kada vam zatreba, bez straha od kvarenja.
Pravilno čuvanje svinjske masti
Da biste produžili rok trajanja svinjske masti, važno je da je pravilno čuvate. Držite je dalje od direktne sunčeve svetlosti i toplote, idealno u posudi sa hermetičkim poklopcem kako biste sprečili oksidaciju. Takođe, važno je redovno proveravati mast - ukoliko promeni miris, postane kiselkast ili užegao, ne preporučuje se korišćenje iste.
(Espreso/republika/Prenela P.V)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!