JEDNU VRSTU PARADAJZA NIKAKO NE SMETE ČUVATI U FRIŽIDERU: Srbi ga stalno ostave tamo, a to pravi užasnu ŠTETU
Paradajz, Foto: RINA / Privatna arhiva

saznajte

JEDNU VRSTU PARADAJZA NIKAKO NE SMETE ČUVATI U FRIŽIDERU: Srbi ga stalno ostave tamo, a to pravi užasnu ŠTETU

Paradajz svojim slatkim i sočnim ukusom može doprineti boljem ukusu mnogih jela, bilo da je ubran u sopstvenoj bašti ili kupljen na pijaci

Objavljeno:

Ukusni paradajz se može seći za sendviče, kockice za salsu, seckati za salate i koristiti u bezbroj drugih jela, ali ako se ne skladišti pravilno, gubi se njihov kvalitet.

Uz nekoliko jednostavnih koraka, možete produžiti njihov rok trajanja i uživati u njima duže, maksimizirajući njihov ukus.

Kako pravilno čuvati paradajz

Prvo što treba znati je da svež paradajz ne treba da se hladi, jer kada dostigne vrhunac zrelosti, hlađenjem prestaje dalje sazrevanje. Dakle, osim ako vaš paradajz nije savršeno zreo, hlađenje neće proizvesti idealan sočan paradajz koji želite.

Paradajz
foto: RINA

Međutim, ako imate savršeno zreo paradajz koji ne možete odmah da upotrebite, opcija je da ga čuvate u frižideru. Zreli paradajz može izdržati dan ili dva u frižideru bez značajnog gubitka kvaliteta.

Izbegavajte da ih ostavljate u frižideru duže od nekoliko dana, jer duže hlađenje može dovesti do dehidracije, što rezultira manje sočnim paradajzom sa brašnastim ili kašastim mesom.

Za najbolji ukus i teksturu, uvek jedite paradajz na sobnoj temperaturi, ostavite da se zagreje pre nego što ga narežete i dodate u salate ili sendviče.

Konačno, čuvanje paradajza sa peteljkama nadole je dobra praksa iz nekoliko razloga. Prvo, pomaže da se spreči izlazak vlage kroz stabljiku, što može pomoći da paradajz duže ostane sočniji. Čuvanje na ovaj način takođe može smanjiti verovatnoću razvoja buđi oko stabljike i može produžiti svežinu vašeg paradajza, kaže Express.co.uk.

Bonus video:

02:15

LESKOVAČKI UZGAJIVAČI OČAJAVAJU Ubija ih uvoz i niska otkupna cena, nude im 5-10 dinara, sutra protestuju i DELE PARADAJZ ZA DŽABE

(Espreso/krstarica/A.J./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.