AKO VAŠA MAŠINA IMA OVAJ PROGRAM, UŠTEDEĆETE OGROMNU KOLIČINU STRUJE: Električari ovo nikome neće da kažu
Foto: Tanya Rozhnovskaya / Alamy / Alamy / Profimedia

ŠTA JE OVO?

AKO VAŠA MAŠINA IMA OVAJ PROGRAM, UŠTEDEĆETE OGROMNU KOLIČINU STRUJE: Električari ovo nikome neće da kažu

Na kraju je pokazala kako je odeća izgledala nakon što ju je izvadila iz mašine za pranje veša

Objavljeno:

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da ste prosuli nešto po svom omiljenom džemperu, ali onda ste videli šokantnu oznaku „samo hemijsko čišćenje“, a dugotrajno i skupo rešenje je da odnesete odeću u hemijsko čišćenje i to vas je dodatno iznerviralo.

Međutim, jedna majka otkrila je da možda postoji tajno dugme na vašoj mašini za pranje veša koje vam omogućava da perete odeću sa oznakom „samo hemijsko čišćenje“ kod kuće.

Ta oznaka postoji jer bi u suprotnom, ako je perete u ciklusu koji je prevruć ili ako se centrifugira prebrzo, vaša odeća mogla da se sakupi.

Međutim, na vašoj mašini za pranje veša postoji podešavanje koje može da osigura da se to ne dogodi.

Program za ‘hemijsko čišćenje’

Hejzel Mekini iz ‘Wee Scotti Cleaners-a’ rekla je da ima idealno rešenje za borbu protiv ovih problema, pa čak i svečano odelo „pere neverovatno“ sa ovim trikom.

Hazel je objavila video na TikTok-u objašnjavajući kako trik funkcioniše.

„Samo ću da vam pokažem jedno od podešavanja na ovoj mašini za pranje veša. Tako da koristim ciklus koji se zove ‘delikatno’, za osetljiv veš. Imam jaknu i imam muško trodelno odelo. Piše „samo hemijsko čišćenje“ , ali pokazaću vam mali trik“, objašnjava u svom videu Hejzel.

Hejzel je majka dvoje dece, koja vodi sopstvenu perionicu, pa je u veš mašinu stavila tablet za delikatno pranje, što je automatski promenilo podešavanje na 800 obrtaja i 40 stepeni.

„To je sve što želim“, dodala je.

Na kraju je pokazala kako je odeća izgledala nakon što ju je izvadila iz mašine za pranje veša.

„Pranje je obavljeno i odeća je zadivljujuće oprana. Sada samo treba da je okačim u toplu prostoriju i sjajno će se osušiti. Sve što vam treba je možda samo malo pare“, zaključila je ona.

Hazel nije jedina, mnogi su bili impresionirani rezultatima.

„Ovo radim godinama, nikada ne nosim odeću na hemijsko čišćenje“, „Uvek vodim delikatno pranje“. Pored toga što su mnogi hvalili ovaj trik, neki su upozoravali i na neke problematične materijale.

„To funkcioniše za mnogo odela, ali pazite da ne operete vunu. Odela se mogu odvojiti od vunene postave nakon pranja previše puta“, rekao je jedan korisnik društvenih medija.

Naravno, nisu sve tkanine jednake tako da je važno da budete pažljivi kada perete samo tkanine na hemijskom čišćenju kod kuće jer uvek postoji rizik. Prema Whirlpool-u, predmete od kože, antilopa, perli ili šljokica, svile, somota, vune i tafta treba ipak odneti na hemijsko čišćenje.

Bonus video

01:33

Aleksandra Subotić iznela Majin prljav veš

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.