za sva vremena
NAJUKUSNIJA POSLASTICA SA ČOKOLADOM I ORASIMA: Bugarski kolač "crnče" - od recepta kreće voda na usta
Bugarski kolač "crnče" je najukusnija poslastica sa čokoladim o orasima od koje kreće voda na usta
Drugi dan je radne nedelje, a vaši namiliji jedva čekaju vikend kako biste ih iznenadili sa nekom ukusnom poslasticom.
Svi obično posle ručka volimo da se zasladimo, a mnogi su se oduševili sa turskim kolačem "magma" jer kremast fil se raspada dok ga jedete, a u isto vreme je i jako sočan.
Naravno, svi će se obradovati ako im spremite i nešto od Bugarki koje su vrsne u tome, a baš takav je kolač "crnče" - kombinacija čokolade i oraha kida koliko je dobra.
Svideće se svima, a pravićete ga i kada vam se najave gosti.
Svi sastojci sa receptom su tu:
brašno - 1 i 1/2 šolja
jaja - 2 komada
tečna čokolada - smeđa (može i bela) za premazivanje
šećer - 1 šolja (može i smeđi šećer)
kakao - 1 ili 2 supene kašike
kiselo mleko - 1/2 kantice, otprilike 200 g
ulje - 3 supene kašike
soda bikarbona - 1 kašičica
orasi - sitno naseckani, količina po želji
NAČIN PRIPREME
Šećer i jaja se mute - može i rukom, ali bolje mikserom.
Soda se stavlja u kanticu sa kiselim mlekom i meša se (pazite, zato što počinje da kipi i da ne prelije), stavite je u izmešanu smesu.
Stavite brašno i ulje, mešajte i dodajte kaako.
Prilikom dobijanja smese dodajte orahe i izmešajte ih kašikom.
Kolač pecite na 180-200°C u nauljenoj i nabrašnjenoj tepsiji.
Kada se kolač sa orasima ispeče, istopite tečnu čokoladu i namažite odozgo.
Bon apetit sa crnčem sa čokoladom i orasima!
Poslastica za čistu desetku.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!