specijalitet za post
NI U NAJBOLJEM RESTORANU OVAKO DOBROG OSLIĆA NEĆETE PROBATI: Neće upiti previše ulja, a tek PRELIV da vidite...
Bliži se početak Uskršnjeg posta, a šta je bolje nego - oslić
Pohovani oslić je jedan od najčešćih izbora tokom Uskršnjeg posta, koji samo što nije počeo.
Često nam se desi da omiljena riba upije previše ulja, a takođe ne ispadne uvek dobro onako kako smo zamislili.
A tu smo da vam pomognemo, pa imamo jedan sjajan recept uz koji će vam oslić uvek biti savršen. Za njega je najbolje kupiti medaljone od ove ribe, koji nemaju kosti, mada možete da panirate i obično sečene komade ribe.
Ukoliko želite da spremite brz i ukusan ručak, koji će vam dati više vremena za uživanje sa porodicom, ovo je odlična ideja. Uz njega se savršeno uklapa preliv za ribu od peršuna i belog luka.
Sastojci:
500 g oslića
100 g kukuruznog brašna
100 g pšeničnog brašna
2 kašike soka od limuna
2 čena belog luka
1 kašičica bibera
Preliv za ribu:
2 čena belog luka
sok od jednog limuna
100 ml maslinovog ulja
veza svežeg peršuna
Priprema:
Operite i posušite komade oslića. Beli luk očistite, sitno naseckajte i pomešajte limunovim sokom i biberom, pa smesu rukama utapkajte u ribu. Ribu uvaljajte u mešavinu obe vrste brašna, a zatim je pržite u dubokom, vrelom ulju po tri minuta sa svake strane.
Da bi riba spolja bila hrskava, a iznutra dobro pečena, okrenite filete samo jednom. Za preliv sitno iseckajte beli luk i peršun, dodajte limunov sok i maslinovo ulje, pa sve promešajte. Ribu poslužite zajedno sa prelivom, koji je najbolji da se koristi kada filet presečete na pola.
Bonus video:
(Espreso/Stvarukusa/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!