OVA BOLEST JE NAPALA ZINAIDU DEDAKIN 2021., MISLILA DA ĆE UMRETI, A ONDA SE DESILO ČUDO BOŽIJE: Ovo ju je IZLEČILO
Zinaida Dedakin, Foto: Printscreen/Youtube/Novo Jutro

PAŽNJA

OVA BOLEST JE NAPALA ZINAIDU DEDAKIN 2021., MISLILA DA ĆE UMRETI, A ONDA SE DESILO ČUDO BOŽIJE: Ovo ju je IZLEČILO

Filmsku i pozorišnu glumicu, Zinaida Dedakin proslavila je 64. rođendan, ili kako ona kaže 16. rođendan jer rođena 29. februara koji je prestupni dan u godini.

Objavljeno:

Svoj prvi glumački korak napravila je u Narodnom pozorištu u Zenici, a kasnije se vratila u Beograd, gde seo ostvarila kao pozorišna i televizijska glumica

Filmsku i pozorišnu glumicu, Zinaida Dedakin proslavila je 64. rođendan, ili kako ona kaže 16. rođendan jer rođena 29. februara koji je prestupni dan u godini.

-Ja sledeće godine punim 16 pravih rođendana. Sledeće godine je prestupna godina i pravo da vam kažem, pripreme su u toku. Skupiti ću neke drage ljude, najdraže, i pričati ćemo, veseliti se, slušati muziku i pevati, rekla je krajem novembra prošle godine za Alo TV dodatak.

Gluma je njen poziv

Publika je Zinaidu je zavolela kroz uloge u kultnim serijama „Porodično blago“, „Bela lađa“, „Vojna akademija“, „Urgentni centar“, a imala je i značajne pozorišne uloge. Svoj prvi glumački korak napravila je u Narodnom pozorištu u Zenici, a kasnije se vratila u Beograd, gde seo ostvarila kao pozorišna i televizijska glumica. Zineidu ovih dana možemo videti u ulozi šarmantne Milijane u drugoj sezoni serije ,,Popadija“ svakog petka u 22h na Prvoj televiziji.

Ime je dobila po ruskoj glumici

Neobično ime Zinaida dao joj je otac i to po ruskoj glumici Zinaidi Kirijenko. Naime, njen tata je imao veliku želju da dobije sina, ali se rodila devojčica. On je potom otišao iz kafane u bioskop i gledao film gde je glavnu ulogu tumačila ruska glumica Zinaida.

- Da, ime sam dobila po glumici Zinaidi Kirijenko. Ono što je meni i dan danas zanimljivo, barem što se mog bića tiče, a to jeste da je zaista moj otac negde odredio moj životni put slučajno, ukoliko slučajnosti postoje, u šta sve manje i manje verujem. To je nešto što će mi biti zanimljivo do kraja života, ne samo meni već i osobama koje me okružuju, koje su mi drage i koje volim, rekla je svojevremeno Zinaida za naš TV dodatak.

Komedija joj je blizu duše

U razgovoru sa glumicom sa dugogodišnjim glumačkim iskustvom, upitali smo je da li više voli komediju ili dramu, na šta je ona odgovorila:

- Mene nazivaju komičarem. To je zbog toga jer sam ja najviše birala takve uloge u životu. Onako kako biraš tako onda počinje i da ti se nudi. Imala sam naravno i iskustva i u dramama. Sve je to jako lepo i prijatno i raskošno, ali meni je nekako komedija blizu duše. Mislim da je potrebna meni, na prvom mestu, a da ne govorim koliko je potrebna svima nama u svakom trenutku, tako da bih pre rekla da je to moj lični izbor do sada, što ne znači da će uvek biti tako i da je uvek tako. Imali smo u prošloj godini seriju ,,Vera“ koja svakako nije od te vrste, ali opet sam odabrala unutar tog lika, da iz njega izvučem nešto što bi moglo da bude takođe životno ali i komično koliko god da je tragičan lik u pitanju.

Savladala opaku bolest

U emisiji ,,Novo doba" 2021. godine Zinaida je pričala, o tome kako je savladala tešku bolest.

Čak joj je i operacija bila zakazana, a tada je potražila pomoć od psihoterapeuta i kako kaže, mnogo joj je pomogao.

- Da, ja sam se razbolela, ali kažem, toga više nema. Nisam više bolesna. Ali, ono što je najlepše u svemu tome, ko me je u svemu tome lečio? Lečili su me ljudi i ta njihova toplina. Verovala sam u "bele misli", ali znate, to je to naše ljudsko, dok ne doživite na svojoj koži to ne verujete. Moja deca su bila moji spasioci, porodica i prijatelji - ispričala je glumica, a potom dodala:

- Baš prijatelji, oni su mi izlečili tumor. Taj tumor je nestao, koji je inače bio veoma veliki. Bila je zakazana operacija. Da li neko veruje ili ne veruje? Više se time i ne bavim. Moji prijatelji, ljubav i toplina su bukvalno istopili taj moj tumor. Njega nema godinama - ispričala je Zinaida u emisiji ,,Novo doba”.

01:40

Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović pevaju u kafani Kad zamirišu jorgovani

(Espreso/Najžena/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.