uuuh, kakav ukus!
BAKIN RECEPT ZA NAJBOLJE LAŽNE SALČIĆE KAKVI SU SE NEKAD PRAVILI: Osvaja na prvi zalogaj - nema bolje poslastice
Iako su lažni salčići, uživaćete u ukusu i teksturi ove savršene poslastice
Ako ste se uželeli pravih starinskih salčića, u nastavku teksta pogledajte detaljnu pripremu za ovu ukusnu poslasticu, ali sa orasima i puterom, koja itekako dobro parira originalnim.
Recept za lažne salčiće je naše baka Jele, što znači da je ukus i užitak zagarantovan.
Potrebno je:
350 ml mleka
15 gr kvasca
2 jaja
1 kašičica šećera
malo soli
korica limuna po želji
2 kašike ulja
650 gr brašna
malo maslaca
Za nadev:
100 gr ml. oraha
100 gr ml plazme
50-100 ml mleka
50 gr suvog groždja
2 kašike šećera
Priprema:
U mlako mleko izdrobiti kvasac, dodati šećer pa kad zapeni kvasac dodati jaja pa malo žicom izmutiti, ulje, korica limuna brašno i so i zamesiti glatko testo.
Obavezno probajte i recept za najjeftiniji kakao kolač!
Poklopiti da malo odmori oko 20 min.
Razviti u veći pravougaonik. Premazatoi maslacom pa preklapati po malo u uzane pravougaonike . Preseći na pola premazati opet pa staviti jedno preko drugog. Ostaviti 5-6 minuta pokriveno.
Razviti u pravougaonik i seći u kvadrate. Izmeđati ml orah i ml plazmu, dodati suvo groždje potopljeno u rum. Dodati šećer pa izmešati. Dodati malo toplog mleka.
U svaki kvadrat staviti po kašičicu nadeva i preklopiti i dobro pritisnuti. Ostaviti da odmore 15 minuta pa peći na 220 stepeni C oko 30 minuta. Posuti vanilom i prah šećerom.
Bonus video
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!