CAKA NAŠIH BAKA ZA SAVRŠENO BELE ZAVESE KOJU MORATE ZNATI: Potopite ih u ova 2 sastojka i gledajte MAGIČNU BELINU
Foto: Printscreen/Youtube/jelenasarac

ovo morate znati

CAKA NAŠIH BAKA ZA SAVRŠENO BELE ZAVESE KOJU MORATE ZNATI: Potopite ih u ova 2 sastojka i gledajte MAGIČNU BELINU

Samo treba da primenite prave metode koje su koristile još i naše bake

Objavljeno:

Postoji jedna neizbežna činjenica kada su zavese u pitanju – pre ili kasnije ćete primetiti da su vaše prelepe snežno bele zavese počele da žute. Međutim, ovo se može sprečiti bez previše napora. Samo treba da primenite prave metode koje su koristile još i naše bake.

Postoji način pranja zavesa koja je zapravo vrlo jednostavan i potrebna su vam samo 2 sastojka koja verovatno imate kod kuće – so i sirće.

Zavese
foto: Printscreen/TikTok/zavese_dalux

Prvo dobro obrišite prašinu sa zavesa, a zatim ih potopite u toplu vodu 10 minuta da biste se oslobodili prašine. Isperite čistom vodom. Sada pripremite rastvor tople vode na sledeći način: stavite 6 kašika soli u vodu i ponovo potopite zavese 10 minuta. Isperite čistom vodom. Sada razblažite 2 kašike sirćeta u vrućoj vodi. Potopite zavese u ovaj rastvor još 10 minuta. Na kraju, operite zavese u mašini za pranje veša, okačite ih i ostavite da se osuše.

Ako imate zavese koje su prljavije nego obično, onda ih je pre takvog pranja potrebno potopiti u vodu sa dodatkom sode bikarbone ili praška za pranje veša. U činiju sipajte oko 5 litara vode i dodajte paketić sode bikarbone. Ostavite zavese u ovoj mešavini celu noć, a ujutru ih operite u veš mašini. Zatim u 10 litara vode dodajte pola čaše sirćeta i potopite zavese u ovaj rastvor oko 10 sati. Nakon ovog vremena, treba ih oprati i okačiti da se potpuno osuše. Sirće je dobro dodati i u mašinu za pranje veša. Ako perete zavese u njoj, dodajte 1/2 šolje sirćeta, prenosi Jutarnji.

BONUS VIDEO

00:11

TIK TOKERKA OTKRILA TRIK ZA ČIŠĆENJE TOSTERA! Mnogi nisu mogli ni da zamisle da je ovako JEDNOSTAVNO, evo u čemu je caka! VIDEO

(Espreso/krstarica/A.J./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.