REŠITE SE CELULITA KOD KUĆE UZ SAMO PAR SASTOJAKA: Spremite vaše telo za VRELE LETNJE DANE i svi će vas primetiti
Celulit, Foto: Elena Vagengeym / Alamy / Alamy / Profimedia

sjajno

REŠITE SE CELULITA KOD KUĆE UZ SAMO PAR SASTOJAKA: Spremite vaše telo za VRELE LETNJE DANE i svi će vas primetiti

Došlo je vreme da se pozabavite celulitom i imate lepu, glatku kožu dok ne otopli

Objavljeno:

Nema potrebe da plaćate skupe tretmane kako biste uklonili celulit do lepog vremena. To možete uraditi i sami, uz ove prirodne metode. Noge će vam biti savršeno glatke i nežne.

Jedite ananas

Tri puta dnevno pojedite po pola šolje seckanog ananasa, u periodu od dve nedelje. Celulit će se vidljivo ublažiti, jer se ananasu nalazi enzim bromelain koji deluje kao diuretik i podstiče razgradnju masti ispod kože. Zatim napravite pauzu od tri nedelje, jer dugotrajno konzumiranje veće količine ananasa može da podstakne pomeranje kamena u žuči kod osoba sa ovom tegobom.

Celulit
foto: Profimedia

Napravite losion od bršljana

Ovo je potpuno bespatan, a delotvoran način da se oslobodite celulita. Bršljan naberite kada idete u prirodu, pa 50 grama svežih listova sitno iseckajte i potopite u litar vode. Poklopite i ostavite da stoji 24 sata. Procedite i posle svakog tuširanja mažite delove tela na kojima imate celulit. Ostavite da se osuši na koži. Bršljan će podstaći cirkulaciju, razlaganje masti i izbacivanje vode. Oduševićete se kako deluje!

Suvo četkanje tela

Poznati model i glumica Gvinet Paltrou je popularizovala ovaj način borbe protiv celulita. To je jednostavna tehnika koja brzo daje rezultate, jer se poboljšava cirkulacija, smanjuje vidljivost celulita, a koža postaje zategnuta i nežna. Uzmite četku sa prirodnim vlaknima i na suvo je povlačite preko nogu od stopala ka struku, uključujući i zadnjicu. Radite to 5 minuta, najbolje pre tuširanja.

Voda na prazan stomak

Svakog dana popijte dva litra vode koja će poboljšati cirkulaciju i pomoći izbacivanje štetnih materija iz organizma. Obavezno popijte jednu čašu ujutru, na prazan stomak i pola sata pre svakog obroka, a ostalu količinu u međuvremenu. Izbegavajte da pijete vodu za vreme jela, jer se tako usporava varenje.

Vitamin C razbija masti

Odličan način da se brzo otarasite nataložene masnoće ispod kože jeste da unosite veću količinu C vitamina. On ubrzava metabolizam, podstiče razlaganje masti i stvaranje kolagena, što kožu čini glatkom i zategnutijom. Jedite voće i povrće bogato ovim vitaminom (citruse, papriku, brokoli) i u svaku čašu vode koju popijete u toku dana iscedite malo limuna.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/NajŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.