EVO KAKO SE PRAVILNO UBACUJE BRAŠNO U PALAČINKE: Samo tako će biti MEKANE čak i sutradan
Palačinke, Foto: Bakina kuhinja

morate da znate

EVO KAKO SE PRAVILNO UBACUJE BRAŠNO U PALAČINKE: Samo tako će biti MEKANE čak i sutradan

Kako bi vam palačinke uvek uspevale, bitno je da znate koliko jaja ili brašna morate da dodate

Objavljeno:

Palačinke su starinska poslastica koja se pravi od jeftinih sastojka. Priprema deluje poprilično jednostavno, ali to ne znači da će vam uspeti svaki put. Bez obzira što treba samo da umutite sastojke, a onda i da ih pržite, morate da znate pravi odnos.

Kako bi vam palačinke uvek uspevale, bitno je da znate koliko jaja ili brašna morate da dodate.

Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Za jaja smo vam već pisali, a sada saznajte koja je prava količina brašna koja se dodaje.

Pre nego što dodate brašno u smesu, potrebno je da ga prosejete. Ovo pravilo važi za sve vrste testa, a posebno za palačinke. Prosejano brašno stvar manje grudvica, a osim toga palačinke će biti vazdušastije. Takođe, pre nego što krenete da pržite palačinke ostavite testo da malo odstoji.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.