ŽENE ZBOG TIK TOK TRENDA NE PERU KOSU: Mile da je NEGUJU, a samo skupljaju PERUT
Ilustracija, Foto: Printscreen TikTok/civan.ibrahim99

morate znati!

ŽENE ZBOG TIK TOK TRENDA NE PERU KOSU: Mile da je NEGUJU, a samo skupljaju PERUT

Na popularnoj aplikaciji TikTok pojavio se novi viralni trend, takozvani „trening za kosu“.

Objavljeno:

Bazira se na što ređem pranju kose kako bi se ona, i sama koža glave, „obučili“ da izgledaju lepše i zdravije, piše Insajder. TikTokeri koji prate ovaj trend veruju da će uz njegovu pomoć postići da im se skalp sporije masti, pa neće morati tako često da peru kosu.

Haštag #hairtraining je prikupio preko 164,1 miliona pregleda na TikTok-u.

Jedna od najpopularnijih kreatorki na aplikaciji, koja se bavi zdravljem i lepotom kose, @cherries_87 u svom videu tvrdi da kosu nije prala 33 dana, a ovo joj je bio tek treći put da ju je oprala ove godine. Video koji je objavila 7. aprila prikupio je 5,7 miliona pregleda i 613.000 lajkova.

– Pre nego što operem kosu, utrljam ulje ruzmarina na kožu glave i ostavim regenerator preko noći – rekla je @cherries87 u pomenutom videu, dodajući da je poslednji put oprala kosu više od mesec dana pre pravljenja tog videa.

Objava je podelila javnost u komentarima, neki su skeptični prema ovoj metodi, dok je drugi podržavaju. Mnogi stručnjaci tvrde da bi ovaj trend mogao da izazove gubitak kose, a jedna od njih je i Fariha Anvar, doktorka na klinici Euromed u Dubaiju.

– Za mene je najveći problem sa neredovnim pranjem kose to što biste mogli biti izloženi riziku od razvoja seboroičnog dermatitisa, stanja koje prvenstveno pogađa kožu glave i koje karakteriše crvena, svrbežna, upaljena koža čije grebanje može dovesti do gubitka kose – rekla je Anvar za portal Healthline.

Prema Američkoj akademiji za dermatologiju, koliko često osoba treba da pere kosu zavisi od starosti, tipa kože i teksture kose. Na primer, ljudi sa kovrdžavom kosom bi trebalo da je peru jednom nedeljno ili svake druge nedelje, prema veb stranici AADA, a onima sa masnim skalpom preporučuje se da je peru jednom dnevno.

Ovo nije prvi put da su higijenske navike podelile TikTok zajednicu. Trend „treninga za kosu” veoma podseća na onaj iz 2021. godine kada su mnogi kreatori postali svetska senzacija objavom da se tuširaju samo jednom u dve-tri nedelje.

Bonus video:

49:50

REDAKCIJA 22.02.2024. 2. DEO

(Espreso/Krsarica/D.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.