recept
ČORBASTE LAZANJE ĆE VAS OBORITI SA NOGU: Ručak koji je gotov za 20 minuta, a CELA PORODICA BIĆE SITA
Ova supa je savršen zimski obrok jer će vas ugrejati u hladnim danima koji su pred nama, a uključuje sve što volite – sok od paradajza, mleveno meso i sir.
Zapravo, to su lazanje u tečnom obliku, za koje vam nije potrebno više od pola sata.
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika putera
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka
- 450 g mlevenog mesa (svinjsko, juneće – može i pomešano)
- 1 veća kašika koncentrata paradajza
- 1 veća konzerva paradajz pelata
- 4 šolje pilećeg bujona
- 8 koraza lazanje
- 1 kašičica svežeg origana
- 1 šaka seckanog svežeg bosiljaka
- 1 šaka seckanog svežeg peršuna
- kisela pavlaka
- rendani sir
Priprema:
U šerpu sipati ulje i puter. Dodajte mleveno meso i usitnite ga drvenom kašikom. Posolite, pobiberite i ubacite sitno seckane crni i beli luk. Kad zacakle, dodajte koncentrat pardajza, bujon i pelat. Kad počne da vrije, ubacite i pavlaku za kuvanje i lepo promešajte. Kore za lazanje izlomite rukom i ubacite da se kuvaju. Začinitiepo ukusu biberom i solju. Kad omekša testenina, ubacite kiselu pavlaku i rendani sir i poslužite toplo posuto seckanim začinima.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!