ZBOG OVIH GREŠAKA VAM STAN IZGLEDA JEFTINO I KIČASTO: Ako imate ove BOJE bolje ih odmah PREKREČITE
Dnevn a soba, Foto: Profimedia

pažnja

ZBOG OVIH GREŠAKA VAM STAN IZGLEDA JEFTINO I KIČASTO: Ako imate ove BOJE bolje ih odmah PREKREČITE

Izgleda neprirodno i često se povezuje sa jeftinom plastikom

Objavljeno: 19:23h

Proverite da li vaša kuća ima neku od ovih boja? Možda su baš one krivci što vam unutrašnjost izgleda „jeftino“…

Nešto vam smeta u vašem domu, ali ne možete tačno da odgonetnete šta je to što „ne valja“ i zbog čega vam stan izgleda nekako „kič“? Unutrašnji dizajneri kažu – obratite pažnju na boje koje su zastupljene u vašem domu. One prave ogromnu razliku!

Po njihovim rečima, ako ne želite da vam dom izgleda jeftino i zastarelo, ovih pet boja je najbolje da izbegavate – makar na većim površinama!

Nameštaj, Dnevna soba
foto: Profimedia

Breskva

Izuzetno teška boja. U prodavnici može da izgleda elegantno i toplo, ali u osvetljenoj prostoriji deluje previše svetlo, pa čak i „vuče“ na roze, što će svakako poremetiti izgled koji ste imali na umu. Da bi nameštaj izgledao skupo i šik, dizajneri kažu da nikako ne treba da boji breskve „dodelite“ glavnu ulogu u stanu, piše „Design Homes“.

Svetlozelena

Izgleda neprirodno i često se povezuje sa jeftinom plastikom. Danas dizajneri preferiraju mirnije i prirodnije nijanse. Svetlozelena može da koristi u manjim količinama, na primer u vidu kućnog bilja.

Pink

„Barbi pink“ definitivno asocira na kič i deluje jeftino. U modernom dizajnu je izbegavaju, čak i kad je reč o uređenju sobe za devojčice. Dizajneri savetuju da umesto nje koristite „slične“ boje, poput lososa ili puder…

Crvena

Izgleda raskošno samo u odgovarajućem enterijeru, u prostranim i velikim prostorijama. Prilikom ukrašavanja malih i slabo osvetljenih prostorija, crvena će delovati jeftino, pa i vulgarno. Može da bude veoma zamarajuća ua oči i stvara atmosferu kabarea, a po nekima i „kupleraja“… Posebno staromodno izgledaju crvene tapete sa zlatnim otiscima i zavesama od somota u kombinaciji sa „stilskim“ nameštajem.

Bež

Tople bež nijanse se često uzimaju kao osnova za dizajn enterijera. Ali ono što malo ko zna jeste da one izgledaju lepo i moderno samo uz pravilno planirano osvetljenje. Ako nema dovoljno svetlosti, unutrašnjost gubi na svojoj atraktivnosti, a bež nijanse izgledaju prljavo i jeftino. Njihova kombinacija sa drvetom je takođe starinska.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.